Tarja Turunen a concertat, vineri seară, la Sala Palatului din Bucureşti, în faţa a peste 2.500 de spectatori, eveniment care a făcut parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "The Shadow Self”. Artista, entuziasmată să se reîntâlnească cu publicul din România a spus că este fericită să vadă atât de mulţi fani pentru prima dată la concertul ei pentru că "frumuseţea muzicii este că adună oameni de pretutindeni".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertul a început cu formaţia britanică Devilfire din Birmingham, care a suplinit şi absenţa polonezilor de la Anvision. Artiştii nu au mai cântat din cauza unor defecţiuni tehnice, i-au scuzat colegii lor din Marea Britanie. 

"Ce frumos zâmbiţi! Ne pare rău, suntem din Anglia şi acolo nimeni nu zâmbeşte niciodată, pentru că plouă. O să vă simţiţi bine?", i-a întrebat solistul trupei pe cei prezenţi la Sala Palatului. A primit urale. Britanicii au cântat despre dragoste şi revoluţie, despre rockstar. "Din când în când poate vreţi să aveţi revoluţia voastră", au spus ei şi au cântat "You Got Your Revolution". Au urmat "Devil in Your Eyes" şi "Rockstar". 

Cunoscută ca solistă a trupei Nightwish, Tarja Turunen şi-a început show-ul la ora 21.30. La revederea cu publicul din România, ea a spus în limba română: "Sunt foarte bucurosă să fiu din nou aici!" şi a "mulţumit mult" după fiecare piesă. "Mi-aţi lipsit", a spus ea entuziasmată. 

Îmbrăcată într-o bluză-corset neagră şi pantaloni largi, artista a cântat "Eagle Eye", compoziţie la care a colaborat cu fratele ei, Toni Turunen. "I Walk Alone" a fost prezentată publicului de la Bucureşti în variantă acustică. 

Piesele au alternat, de la cele rock, la cele "dark", aşa cum a spus artista. "Sunt o persoană veselă. Încerc să gândesc pozitiv, dar în acelaşi timp cred că avem şi o parte întunecată", aşa că nu a lipsit "Lucid Dreamer", de pe albumul “Colors in the Dark”.  

Tarja Turunen la Sala Palatului (Foto: Aura Marinescu)
Tarja Turunen la Sala Palatului (Foto: Aura Marinescu)

Publicul a fost plin de energie şi divers, de la copii însoţiţi de părinţi, la doamne cu căciuli de blană care se ţineau cu mâinile de urechi din cauza sunetului, de la membrii Hells Angels, la foşti parlamentari. 

"Cine e aici să ne vadă pentru prima dată?", a întrebat artista. "Asta vă spuneam despre frumuseţea muzicii. Adună oameni de peste tot. Muzica este emoţie şi, de cele mai multe ori, dragoste. Cine e pentru prima dată? Tu?", şi a îmbrăţişat o tânără din primul rând, făcându-i pe mulţi invidioşi. 

Tarja Turunen la Sala Palatului (Foto: Aura Marinescu)
Tarja Turunen la Sala Palatului (Foto: Aura Marinescu)

"Asta îmi place cel mai mult când sunt pe scenă. Să văd şi să simt dragostea voastră. Este extrordinar de frumos. Aţi fost alături de mine 20 de ani. Următorul cântec este de mama natură, care nu se simte prea bine", a vorbit Tarja Turunen cu românii de la Sala Palatului. Show-ul s-a încheiat în jurul orei 23.00. "Mi-a plăcut, însă sonorizarea a fost cam slabă", a spus o studentă la plecare.

Tarja Turunen este cântăreaţă, compozitoare şi pianistă de origine finlandeză, o voce importantă din muzica rock & metal.

Mare iubitoare a muzicii clasice, Tarja a dezvoltat numeroase proiecte. Ambele au fost puse în scenă şi în România: “Ave Maria” - spectacolul de colinde ce a avut loc la Ateneul Român, precum şi “The Beauty and the Beat” - în care melodii clasice din repertoriile lui Bach, Listz, Beethoven, Mozart, dar şi Queen şi Nightwish, au fost reinterpretate în manieră clasică alături de o orchestră impresionantă formată din 70 de instrumentişti cărora li s-a alăturat şi carismaticul toboşar Mike Terrana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.