Formaţia britanică Muse a concertat, vineri seară, pentru a doua oară la Bucureşti. Show-ul de o oră şi jumătate, inclus în festivalul Rock The City, a fost unul simplu, dar de efect, fără multe vorbe spuse, dar cu numeroase imagini şi sound pe măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţiile româneşti Eyedrops şi Firma şi grupul olandez Birth of Joy au deschis prima seară a festivalului din Piaţa Constituţiei, la care au participat peste 15.000 de persoane.

După lăsarea întunericului, cei trei membri de bază ai grupului englez, împreună cu multi-instrumentistul Morgan Daniel Nicholls, au intrat în scenă folosindu-se de intro-ul videoclipului ”Psycho”.

La întrebările şi ameninţările sergentului - personaj principal al videoclipului -, publicul a răspuns la unison: ”Aye, sir!”.

Concertul, care a făcut parte din turneul mondial ”Drones”, a continuat cu cele mai titrate piese ale trupei - de la ”Plug In Baby” la ”Hysteria”, de la ” Supermassive Black Hole” la ”Madness” ori ”Dead Inside”, de la ”Starlight” la ”Uprising”.

Fără pauze lungi între piese, show-ul a decurs cu schimbări de ritm şi efecte vizuale sugestive, proiecţii video, jocuri de lumini şi mişcări de scenă.

Muse (Foto: D&D East Entertainment/ Alex Csiki)
Muse (Foto: D&D East Entertainment/ Alex Csiki)

Matthew Bellamy s-a rezumat la a saluta publicul şi la a mulţumi pentru aplauze, însă nu a făcut rabat de la nimic - voce, chitară şi pian, alături de basistul Chris Wolstenholme, care a ţinut ritmul perfect împreună cu toboşarul Dominic Howard.

”Ne bucurăm să fim pentru a doua oară în ţara voastră. Vă mulţumim”, a spus Howard în finalul concertului.

Piesa “Knights of Cydonia” a încheiat show-ul, iar versurile ”The time has come to make things right/ You and I must fight for our rights” (Este timpul să facem lucrurile cum trebuie/ Tu şi eu trebuie să luptăm pentru drepturile noastre, n.r.) au fost proiectate pe cele trei ecrane de pe scena amplasată în faţa Casei Poporului.

Circulaţia pe bulevardul Libertăţii s-a închis, în ziua evenimentului, aproape de ora 17.00, iar, potrivit unor surse, scena folosită pentru Rock the City va rămâne în Piaţa Constituţiei pentru a fi folosită şi la concertele Rihanna, Steve Aoki şi Sia, fără a bloca circulaţia maşinilor.

În cea de-a doua seară a festivalului, o altă trupă britanică, Iron Maiden, va fi cap de afiş.

Muse a fost înfiinţată în 1994, la Teignmouth, o localitate din comitatul Devon. Grupul este format din Matthew Bellamy (voce, chitară, pian, clape), Chris Wolstenholme (backing vocals, bas, clape) şi Dominic Howard (tobe şi percuţie). Stilul adoptat - alternative progressive rock. Trupa Muse, recompensată cu numeroase premii internaţionale, inclusiv cu două premii Grammy, a lansat şapte albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial.

Formaţia Muse a mai concertat la Bucureşti în 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.