Interpretul şi compozitorul canadian Garou a concertat, luni seară, pentru a doua oară în carieră, la Sala Palatului din Bucureşti. Show-ul ”Fly me to the moon” a cuprins coveruri swing, jazz şi rhythm&blues ale unora dintre cele mai cunoscute piese pop şi rock din toate timpurile, dar şi compoziţii proprii, şi a fost ultimul din turneul început de artist în urmă cu trei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierre Garand, pe numele său real, a început concertul cu piesa care dă numele turneului - ”Fly me to the moon”. În atmosfera anilor 1940-1950, Garou a fost acompaniat de şapte muzicieni - pian, chitară, tobe, contrabas şi trei suflători - şi a parcurs mai multe stiluri muzicale.

”Ştiţi, mi-ar plăcea să vorbim aceeaşi limbă”, a început el. ”În română nu ştiu să spun decât mulţumesc, aşa că vom comunica prin cel mai frumos limbaj din lume - muzica”, a spus Garou care a interpretat, în franceză şi engleză, dar şi în italiană şi spaniolă.

(Foto: Inquam Photos/ Ştefan Sandu)
(Foto: Inquam Photos/ Ştefan Sandu)

”Îmi place show-ul ăsta şi este ultima oprire după trei săptămâni de turneu. E noaptea de Halloween, dar asta nu înseamnă că turneul e mort. Petrec cel mai frumos Halloween astăzi. Poate datorită măştilor voastre. Ar trebui să cânt ceva din Kiss”, a glumit el şi a adăugat că acest al doilea concert a prilejuit şi vizitarea castelului Bran.

Concertul a continuat cu piese ca ”Autumn Leaves (Les Feuilles mortes)” (Edith Piaf), ”Et Maintenant (What Now My Love)” (Gilbert Bécaud) şi ”For me formidable” (Charles Aznavour).

Parisul a fost şi el un personaj al serii. Două piese au fost dedicate oraşului care ”are acum nevoie de multă dragoste”, după cum a spus Garou: ”I love Paris” a lui Frank Sinatra şi ”Champs-Élysées” a lui Joe Dassin.

Singur cu pianul, Garou a cântat, împreună cu publicul, ”Let it be” (The Beatles), în amintirea bunicii sale, ”La Boheme” (Charles Aznavour) şi ”Candle in the Wind” (Elton John), tribut unei prietene care l-a încurajat să devină cântăreţ.

”That's life", cântec celebru în interpretarea lui Sinatra, "That's amore" al lui Dean Martin şi ”I put a spell on you”, după Jay Hawkins, au completat setlistul din care au făcut parte şi două piese semnate Ray Charles - ”Georgia on my mind” şi ”I got a woman”.

(Foto: Inquam Photos/ Ştefan Sandu)
(Foto: Inquam Photos/ Ştefan Sandu)

Ultima parte a concertului a stat sub semnul funk şi rock & roll. De la James Brown la Joe Cocker, de la Blues Brothers la Elvis Presley, iar finalul a însemnat ”My way”, scrisă de Paul Anka.

Răsplătit cu aplauze şi flori, Garou a încheiat concertul de la Bucureşti după aproximativ două ore în care publicul a fredonat şi dansat. ”Dacă am ajuns din Québec până aici, e magie”, a mai spus el.

Garou, născut pe 26 iunie 1972, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi admiraţi interpreţi canadieni. S-a remarcat în rolul Quasimodo din musicalul ”Notre-Dame de Paris”, după ce a fost descoperit, în anii 1990, cântând într-un bar din oraşul natal, Sherbrooke. A colaborat cu unii dintre cei mai importanţi compozitori francezi, Jean-Jacques Goldman şi Pascal Obispo, dar şi cu artişti precum Celine Dion şi Rob Thomas. Garou a cântat în România, pentru prima dată, pe 8 aprilie 2015, la Sala Palatului din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.