Regulile pentru includerea în competiţia ”cel mai bun album al anului” a premiilor Grammy au fost modificate pentru a permite lucrărilor simfonice şi de jazz să concureze, potrivit unui anunţ făcut miercuri de Recording Academy, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Recording Academy (Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări a Statelor Unite ale Americii), instituţia care decernează premiile Grammy, a anunţat modificarea regulamentului înainte de începerea procesului de nominalizare pentru cea de-a 60-a gală, care va avea loc anul viitor pe 28 ianuarie.

Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului era acordat unui material lansat în anul precizat care avea o durată minimă de 15 minute, cu cinci sau mai multe piese diferite.

Revizuit, din regulament a fost eliminată cerinţa privind cele cinci piese dacă albumul are o durată de 30 de minute sau mai mult.

”Extinderea definiţiei permite includerea mai multor creatori de muzică, a unora care produc piese mai lungi, mai ales în zonele de muzică simfonică, dance şi jazz”, a transmis instituţia într-un comunicat.

Această categoria a premiilor Grammy a fost dominată de artişti pop şi rock încă din anii 1960. Anul acesta, albumul anului a fost desemnat ”25” al lui Adele.

Cât priveşte zona jazz, cel mai recent Herbie Hancock a câştigat în 2008 acest trofeu cu un album de reinterpretări ale unor piese scrise de Joni Mitchell.

The Recording Academy a anunţat, de asemenea, că cei 13.000 de votanţi ai săi îşi vor exprima, pentru prima dată, opţiunile online şi nu prin poştă.

Gala premiilor Grammy va avea loc, în 2018, pentru prima dată la New York, după ce mai mult de un deceniu trofeele au fost înmânate în Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.