Regizorul Wong Kar Wai, cunoscut pentru filme ca „In the Mood for Love” şi „The Grandmaster”, va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Beijing, care va avea loc între 15 şi 22 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul susţinut de guvernul chinez, ajuns la a opta ediţie, vor fi selectate 15 lungmetraje în competiţia pentru premiu Tiantan, cel mai important al festivalului. Wong a câştigat acest trofeu anul trecut, cu drama „The Grandmaster”, care a generat încasări de 45 de milioane de dolari doar în China.

Cel mai recent lungmetraj al său, „The Grandmaster”, spune povestea lui Ip Man, antrenorul de kung fu al lui Bruce Lee.

Wong pregăteşte „Tong Wars”, un serial pentru Amazon a cărui acţiune este plasată în San Franciso, în secolul al 19-lea, potrivit The Hollywood Reporter.

La ediţiile trecute ale festivalului au participat, între alţii, James Cameron, Kathleen Kennedy, Jim Gianopulos, Luc Besson, Natalie Portman şi Darren Aronofsky.

Wong Kar-Wai, născut pe 17 iulie 1958, este regizor şi scenarist, cunoscut pentru filme ca „In the Mood for Love”, „2046” şi „My Blueberry Nights”. A fost premiat pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 1997, pentru „Happy Together”, iar în 2001, cu un premiu César la categoria „cel mai bun film străin” pentru „In The Mood for Love”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.