Regizorul Wes Anderson pregăteşte, după opt ani de la aclamatul ”Fantastic Mr Fox”, un film de animaţie despre câini, pentru care îşi vor împrumuta vocile Bill Murray, Yoko Ono şi Scarlett Johansson, intre alţii, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Următorul proiect al cineastului, ”Isle of Dogs”, este un lungmetraj animat care va beneficia de vocile colaboratorilor săi obişnuiţi, precum Bill Murray, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Frances McDormand, Bob Balaban şi Edward Norton.

Alături de aceştia îşi vor da concursul Yoko Ono, Scarlett Johansson, Courtney B Vance, Kunichi Nomura, Harvey Keitel, Akira Ito, Greta Gerwig şi Liev Schreiber.

Wes Anderson a anunţat, printr-un videoclip publicat miercuri, şi lansarea unei competiţii caritabile - pentru o donaţie de 10 dolari, doritorii au şansa de a vizita studiourile. Întreaga sumă care va fi donată va ajunge la Film Foundation a lui Martin Scorsese, care derulează un program de restaurare şi protejare a peliculelor. 

Cel mai recent proiect cinematografic al lui Wes Anderson, ”The Grand Budapest Hotel” (2014), a fost cel mai mare succes de casă al său, generând încasări de 175 de milioane de dolari. Filmul a primit şi patru premii Oscar. Pentru Crăciunul din acest an el a realizat o reclamă pentru H&M.

Wes Anderson, născut pe 1 mai 1969, este regizor, scenarist, actor şi producător de film american. Filmele sale sunt renumite pentru stilul narativ original şi, mai ales, pentru calitatea vizuală a imaginii. Cineastul american a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, pentru ”The Royal Tenenbaums”, ”Fantastic Mr. Fox”, ”Moonrise Kingdom” şi ”The Grand Budapest Hotel”, şi de două ori la Globurile de Aur. Pentru scenariul ”The Grand Budapest Hotel” a primit un premiu BAFTA şi Marele Premiu al Juriului la Berlin. ”Moonrise Kingdom” (2012) i-a adus o nominalizare la Palme d'Or.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.