Regizorul Peter Jackson, cunoscut pentru seria filmelor „Lord of the Rings”, ar putea depune o mărturie „puternică” în procesul intentat de actriţa Ashley Judd producătorului Harvey Weinstein pentru hărţuire sexuală şi defăimare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul a discutat marţi cu avocaţii actriţei legat de faptul că a fost descurajat de Weinstein în 1998 privind distribuirea actriţei în „Lord of the Rings”, după ce ea a refuzat avansurile sexuale ale producătorului, potrivit Reuters.

Procesul a fost deschis în luna aprilie. În documente este citat un interviu acordat de Jackson în decembrie 2017 în care el spune că Miramax, fosta companie a lui Weinstein, i-a transmis că o colaborare cu Judd ar fi „un coşmar”.

Regizorul neo-zeelandez a afirmat că evaluarea făcută lui Judd l-a convins să nu o distribuie, dar mai apoi a ajuns să creadă că ea a fost victima unei „campanii de defăimare”.

Acest interviu a fost subiectul central al audierii de marţi la care avocatul lui Weinstein, Phyllis Kupferstein, i-a cerut judecătorului Phillip Gutierrez din Los Angeles respingerea procesului. Judecătorul a respins cererea.

Avocatul lui Judd, Theodore Boutrous, a spus la audiere că echipa sa a discutat cu Jackson şi a concluzionat că el a fost citat corect în articolul apărut în presă şi că Weinstein însuşi a fost cel care a discreditat-o pe Judd în faţa lui Jackson.

Boutrous a mai precizat după audiere că Jackson are informaţii care pot fi o mărturie hotărâtoare în susţinerea lui Judd.

„Credem că va fi un martor puternic şi l-aş pune faţă în faţă cu Weinstein oricând”, a declarat avocatul.

Harvey Weinstein, care a negat toate acuzaţiile ce i-au fost aduse, mai este acuzat şi judecat pentru agresiune sexuală într-un proces deschis la New York.

Judecata în cazul procesului intentat de Ashley Judd va începe în următorul an, a adăugat Boutrous. 

La audierea de marţi nu au fost prezenţi nici Ashley Judd, nici Harvey Weinstein.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.