Regizorul mexican Michel Franco, câştigător al premiului pentru scenariu la Cannes 2015 şi al trofeului Un Certain Regard 2012, este invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc ]n perioada 7 - 13 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, care începe miercuri, Michel Franco este inclus în competiţia Un Certain Regard, cu cel mai recent film al său, ”Las hijas de Abril”, cu Emma Suárez, cunoscută pentru rolul Julieta din filmul omonim semnat de Pedro Almodóvar.

În 2015, filmul ”Chronic”, cu Tim Roth în rol principal, a câştigat premiul pentru scenariu al competiţiei oficiale în care mai erau incluse filme semnate de Yorgos Lanthimos, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino şi Denis Villeneuve.

Tim Roth, cu care regizorul are o relaţie specială, este cel care în anul 2012 a fost preşedintele Juriului Un Certain Regard şi i-a înmânat pe scenă premiul regizorului mexican pentru ”Después de Lucía”. Tim Roth mărturisea că ”totul a început la Cannes. I-am văzut filmul şi m-a devastat”.

Franco va fi prezent la Anonimul şi în calitate de producător, prin proiecţia filmelor ”600 Miles”, în regia lui Gabriel Ripstein - premiul pentru cel mai bun debut la Berlinale 2015, şi ”Desde allá”, în regia lui Lorenzo Vigas, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia 2015.

Michel Franco va primi în cadrul galei de deschidere a festivalului trofeul Anonimul pentru contribuţia sa la frumuseţea cinematografiei universale. Întreaga sa filmografie va fi prezentată publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.