Cineastul Jaime Humberto Hermosillo, una dintre figurile noului cinema mexican, care a sfidat convenţiile şi codurile morale ale epocii, a murit luni la vârsta de 77 de ani, a anunţat guvernul mexican, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Jaime Humberto Hermosillo, unul dintre marii noştri cineaşti, a murit. "La Tarea", "Naufragio" sau "Maria de mi corazon" reprezintă o parte esenţială a filmografiei naţionale", a scris ministrul mexican al Culturii, Alejandra Frausto, pe contul său de Twitter. 

Regizorul mexican premiat cu Oscar Guillermo del Toro i-a adus un omagiu "maestrului" său, pe care l-a prezentat drept un om "demn, curajos, trangresiv şi coerent". 

Printre principalele filme ale lui Jaime Hermosillo, care a crescut într-o familie conservatoare din clasa mijlocie, "La Tarea" (1990) şi continuarea sa, "La Tarea prohibida" (1992) repun în discuţie morala conservatoare şi au făcut senzaţie datorită conţinutului lor sexual. 

Jaime Humberto Hermosillo a fondat Festivalul internaţional de cinema de la Guadalajara, unul dintre cele mai prestigioase din America latină. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.