Regizorul kazah Emir Baigazin, premiat la Berlinală şi Tribeca pentru „Harmony Lessons”, este invitatul special al celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, ce va avea loc în perioada 6 - 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineastul în vârstă de 34 de ani, va primi în cadrul festivalului Trofeul Anonimul pentru contribuţia adusă la frumuseţea cinematografiei universale.

„Would You Like to Stargaze?”, „The Wounded Angel” şi „Harmony Lessons” sunt filmele lui care vor fi prezentate publicului, iar proiecţiile vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

Emir Baigazin va susţine, de asemenea, un masterclass la festival sâmbătă, 11 august.

„Dedicăm, anul acesta, festivalul unui cineast extraordinar pe care l-am descoperit încă de la debut, în urmă cu cinci ani. Emir Baigazin este un cineast tânăr care a avut atâtea să ne spună prin filmele sale încă de la început, care ne oferă atât de mult nouă, spectatorilor săi, şi, cu siguranţă, ne va mai atrage în universul său special, de inspirativ şi provocator”, a transmis Miruna Berescu, directorul festivalului Anonimul.

Cel mai recent film semnat de Emir Baigazin, „The River”, va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneţia, la finalul lunii august. Filmul a fost anunţat miercuri ca făcând parte din competiţia Orizzonti.

Emir Baigazin a debutat cu filmul „Harmony Lessons”, care a avut premiera în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2013, unde a câştigat Ursul de Argint pentru Contribuţie Artistică Extraordinară, pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev.

„Harmony Lessons”
„Harmony Lessons”

În acelaşi an, la Tribeca, el a primit o menţiune specială, iar pelicula a fost inclusă în competiţia Anonimul 10 de către selectorul Ludmila Cvikova şi s-a clasat pe locul 2 între preferinţele spectatorilor exprimate prin vot.

Cu cel de al doilea film al său, „The Wounded Angel”, pe care l-a scris, regizat şi montat, Emir Baigazin a revenit la berlinală în 2016, în secţiunea Panorama.

„Harmony Lessons”, „The Wounded Angel” şi „The River” au fost gândite ca o trilogie despre adolescenţi şi relaţia lor complexă cu lumea.

În paralel cu lucrul la „The River”, Baigazin a realizat „Would You Like to Stargaze?”, care va avea premiera mondială la Anonimul 15, în ultima seară a festivalului.

La Sfântu Gheorghe, alături de cineast, va fi prezentă Aidana Kozhageldina, scenograful şi designerul de costume al peliculei „Would You Like to Stargaze?”.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.