Guillermo del Toro, regizorul mexican cunoscut pentru filmul "Forma Apei/ Shape of Water", şi-a inaugurat, marţi, steaua pe "Walk of Fame" din Los Angeles, la câteva zile după atacurile din El Paso şi Dayton, iar în discursul său cineastul i-a îndemnat pe imigranţi să nu cedeze în faţa fricii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigător a două premii Oscar în 2018 pentru "cel mai bun regizor" cu "Shape of Water", Del Toro este cunoscut pentru universurile fantastice şi monştri înfricoşători pe care îi foloseşte în operele sale. 

Artistul mexican le-a vorbit celor prezenţi despre "marea frică" folosită, în opinia sa, de anumite persoane pentru a diviza populaţia, "pentru a ne spune că toţi suntem diferiţi, că nu trebuie să avem încredere unii în alţii".

"Când oamenii îmi spun "trăieşti într-o lume imaginară", eu le răspund: "nu, nu eu, ci politicienii şi bisericile". 

"Nu credeţi minciunile pe care le spun despre noi. Credeţi poveştile pe care le aveţi în voi şi credeţi că putem schimba lucrurile", a mai spus cineastul, cunoscut şi pentru filme ca "Pan's Labyrinth" sau "Blade II". 

Născut pe 9 octombrie 1964, în Guadalajara (Mexic), Guillermo del Toro este scenarist, regizor şi producător. A fost nominalizat la premiile Oscar pentru „El laberinto del fauno” (2006), film care a participat şi în competiţia pentru Palme d'Or şi pentru care a primit un premiu BAFTA, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”, şi un Goya, pentru scenariu. La Cannes, el a fost premiat pentru „Cronos” (1993), iar în 2017, lungmetrajul „The Shape of Water” a primit două trofee la Festivalul de la Veneţia, inclusiv Leul de Aur. Acelaşi film i-a adus, în 2018, un Glob de Aur şi un premiu BAFTA, pentru cel mai bun regizor, şi două trofee Oscar - „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.