Regizorul şi producătorul francez Luc Besson a fost condamnat, miercuri, la zece luni de închisoare cu suspendare şi a primit amendă de 10.000 de euro pentru că şi-a concediat ilegal asistenta, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul l-a descris, în cadrul sesiunii din noiembrie, drept "o personalitate tiranică" care şi-a adus angajata "într-o stare de supunere permanentă". 

Besson a fost amendat cu 10.000 de euro de tribunalul corecţional din Bobigny, pentru că şi-a concediat ilegal asistenta de regie în 2018. 

EuropaCorp, societatea sa de producţie, a fost amendată cu 20.000 de euro. Victima va primi 1.000 de euro prejudiciu civil şi va fi despăgubită. 

Asistenta în vârstă de peste 50 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, este mamă singură şi a lucrat pentru Besson timp de aproximativ patru ani. Ea a fost concediată în ianuarie 2018 pentru „comportament neadecvat”. Procurorul a spus că a fost concediată pe nedrept în timp ce se afla în concediu medical.

Ea fusese examinată de patru medici, inclusiv de unul ales de EuropaCorp, după ce a avut un accident, iar aceştia au spus că nu poate lucra. Unul dintre doctori a pus la îndoială managementul EuropaCorp şi a spus că reclamanta „suferea”. Femeia, care a rămas în concediu medical timp de 13 luni după ce a fost concediată de EuropaCorp, a susţinut că era tratată „ca un sclav” de Besson în timpul în care i-a fost asistentă.

Procurorul a cerut zece luni de închisoare cu suspendare în cazul cineastului, 30.000 de euro amendă pentru el şi 50.000 de euro amendă pentru compania sa. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.