Uwe Boll, cineastul care a regizat ”cel mai prost film din toate timpurile”, a anunţat, joi, că a luat decizia de a se retrage din activitate, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uwe Boll este unul dintre puţinii regizori care au reuşit şi o altă performanţă rară - foarte posibil fără să îşi fi dorit acest lucru -, regizând un film care a obţinut doar 1% cronici favorabile pe site-ul cu specific cinematografic Rotten Tomatoes.

De asemenea, a primit porecla ”Raging Boll” (”Boll cel furios”), după ce i-a provocat pe criticii săi la un meci de box, pe care l-a câştigat. 

Însă regizorul german a anunţat joi că a decis să renunţe la cinematografie, deoarece nu mai există o piaţă pentru filmele sale.

Înregistrând doar 1% cronici favorabile, unul dintre lungmetrajele sale, ”Alone in the Dark”, a fost filmul cu cele mai proaste recenzii pe Rotten Tomatoes, în 2005.

La fel ca multe dintre filmele regizorului german, este o peliculă care se inspiră dintr-un joc video.

Potrivit trailerului său oficial, filmul ”Alone in the Dark” spune povestea unui detectiv cu puteri paranormale care încearcă să oprească un grup de creaturi demonice să ajungă pe Pământ prin intermediul unui portal supranatural.

Însă este nevoie de un film cu adevărat special (de prost, n.r.) pentru ca un critic de cinema să scrie că pelicula pe care tocmai a vizionat-o (”Alone in the Dark”, n.r.) este ”un film ca un apendice rupt, care scuipă substanţe chimice toxice asupra a tot ceea ce atinge”.

Criticul de film Rob Vaux a adăugat: ”Să spui că «Alone in the Dark» este un eşec ar fi o insultă la adresa eşecurile de pretutindeni”.

Un alt critic de cinema, Rafe Telsch, a declarat pentru ”Cinemablend: ”«Alone in the Dark» este probabil cel mai prost film pe care l-am văzut în viaţa mea”.

Printre alte ”capodopere” cinematografice regizate de Uwe Boll se află însă şi filmul ”Postal”, în care joacă Verne Troyer - personajul Mini-Me din ”Austin Powers” - şi, în mod surprinzător, actorul JK Simmons, premiat cu Oscar.

Filmul are o intrigă alambicată şi include personaje precum George W. Bush, liderul nebun al unui cult religios şi organizaţia teroristă Al-Qaida.

Uwe Boll se consideră însă şi un actor talentat, apărând în multe dintre filmele sale - inclusiv într-un film cu super-eroi în care a interpretat rolul Adolf Hitler într-un film cu super-eroi.

Însă nu criticile reprezintă motivul care l-a determinat să îşi anunţe retragerea din activitate.

Regizorul german spune că nu mai poate să facă bani din filmele sale - create pentru a fi lansate direct pe DVD -, din cauza platformei online Netflix, care a modificat obiceiurile de vizionare ale spectatorilor.

”Această piaţă a murit. Cu aceste streaming-uri peste tot, a apărut pur şi simplu un val mare de filme care plutesc în jurul nostru, iar eu nu mai am impact. Pur şi simplu nu-mi mai permit să fac filme”, a dezvăluit Uwe Boll pentru Toronto Metro.

Cineastul german a lăsat însă o cu totul altă impresie într-un mesaj video, foarte grosolan, pe care l-a publicat anul trecut pe YouTube.

După ce campania iniţiată pe platforma Kickstarter pentru a-şi finanţa cel mai recent film a eşuat, Uwe Boll a spus: ”Am destul de mulţi bani pentru a juca golf până mor”. Restul mesajului său este video conţine cuvinte prea obscene pentru a putea fi publicate.

Se pare că a reuşit totuşi să adune banii de care avea nevoie pentru a face ultimul său film, intitulat ”Rampage: President Down”.

Uwe Boll este celebru şi pentru atitudinea sa insolită faţă de cronicile pe care le obţineau filmele sale. În 2006 i-a provocat pe cinci dintre cei mai înverşunaţi critici ai lui la un meci de box.

”Raging Boll” a luptat cu fiecare dintre ei într-un meci de box unic - şi i-a învins pe toţi cinci.

A câştigat un trofeu special - Worst Career Achievement Award -, în 2009, la gala Zmeura de Aur, trofee care recompensează cele mai proaste filme ale anului.

Cineastul retras din activitate beneficiază de cronici elogioase în ultima vreme - însă nu pentru filmele sale.

Uwe Boll deţine un restaurant în Canada care este iubit de criticii culinari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.