Regizorul britanic Peter Greenaway va fi recompensat cu premiul pentru întreaga activitate la cea de-a 27-a ediţie a festivalului Camerimage, care va avea loc în Toruń, Polonia, între 9 şi 16 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut pentru filme ca „Drowning by Numbers” (1988), „The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” (1989), „Nightwatching” (2007) şi „Eisenstein in Guanajuato” (2015), Greenaway are în palmares, între altele, un trofeu BAFTA pentru contribuţia la cinematografie şi un premiu obţinut la Cannes pentru contribuţia artistică.

O continuare a filmului din 2015, intitulată „Eisenstein in Hollywood”, se află în lucru.

Realizările importante pe partea de film documentar ale lui Greenaway includ „Lumiere and Company” (1995) şi „Rembrandt’s J’Accuse” (2008).

Camerimage l-a ales pe Greenaway pentru că întotdeauna provoacă cinefilii cu lucrări experimentale care au multiple sensuri. Între temele abordate în filmele lui se remarcă lupta dintre dragoste şi moarte, contrastul dintre poezie şi viaţa brută.

Cineastul în vârstă de 77 de ani va fi prezent la festival pentru a primi trofeul şi pentru a discuta cu publicul.

Camerimage este dedicat imaginii de film, însă are în vedere toate celelalte meserii din industrie. Între invitaţii festivalului se numără regizori, producători şi agenţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.