Regizorii Torsten Stegmann şi Borwin Richter, actriţa Mela Feigenbaum şi producătoarea Susanne Mann sunt invitaţii festivalului Zilele Filmului German, alături de scenaristul Wolfgang Kohlhaase, care a fost deja anunţat că va participa la evenimentul ce va avea loc în perioada 3 - 9 noiembrie, la Cinemateca Eforie din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wolfgang Kohlhaase este scenaristul filmului „In Zeiten des Abnehmenden Lichts”, care va fi proiectat în deschiderea #ZFG12. Lui i se vor alătura la Bucureşti regizorii Torsten Stegmann şi Borwin Richter („Zeigen was man liebt”), actriţa care joacă rolul principal în filmul „Unterwäschelügen” - Mela Feigenbaum şi producătoarea filmului „Die Einsiedler”, Susanne Mann.

„Anul acesta, programul va cuprinde 15 lungmetraje şi documentare remarcabile, menite să ofere atât divertisment de calitate pentru întreaga familie, precum şi teme de reflecţie”, spune Evelin Hust, directorul Goethe-Institut România.

Wolfgang Kohlhaase este regizor de film şi scenarist şi este cunoscut publicului pentru filmele „Sommer vorm Balkon” (2005), „Die Stille nach dem Schuss” (2000) şi „Der schweigende Stern” (1960), fiind distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani. Unul dintre cele mai recente este Ursul de Aur pentru întreaga activitate primit în 2010 la Berlinale.

Născut în 1961, Torsten Stegmann este regizor, scenarist, muzician şi organizator de festivaluri, fiind la bază proiecţionist de cinema. A lucrat mai bine de zece ani într-un cinematograf din Hamburg unde a intrat în contact cu opera regizorului Klaus Lemke, membru al Grupul de la München ce avea ca scop revitalizarea cinematografiei germane prin producţia de filme cu un buget mic însă cu scenarii creative şi moduri noi de abordare a imaginii.

Un alt admirator al principiilor enunţate de Grupul de la München este şi Borwin Richter, născut la Hamburg în 1965, care a scris împreună cu Stegmann scenariul filmului pe care acesta l-a şi regizat: „Krasser Move” (2013), fiind de asemenea şi producătorul filmului.
„Zeigen was man liebt”, filmul proiectat în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Zilelor Filmului German este un documentar compus din materiale de arhivă despre încercarea de revoluţionare a cinema-ului german propusă de Grupul de la München.

Unul dintre cele mai recente exemple de astfel de cinema practicat încă, cu acelaşi şocant nonconformism ca şi acum jumătate de secol, de improvizatorul Klaus Lemke este „Unterwäschelügen”, iar spectatorii prezenţi la proiecţie îi vor putea pune întrebări actriţei Mela Feigenbaum care va fi prezentă în sală.

Susanne Mann, producătoarea „Die Einsiedler”, filmul de debut al lui Ronny Trocker este şi ea invitată specială a Goethe-Institut şi va veni la Bucureşti pentru a vorbi spectatorilor despre provocările pe care le-a prezentat aceasă producţie, filmată aproape în întregime în munţi.

Biletele vor fi disponibile din 23 octombrie la casa de bilete a Cinematecii Eforie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.