Regizorii Martin Scorsese şi Kiyoshi Kurosawa vor primi, pe 3 noiembrie, trofee onorifice la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, la care cel mai recent lungmetraj al lui Adrian Sitaru, ”Fixeur” va fi proiectat în competiţie, pe 29 şi 31 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo va avea loc între 25 octombrie şi 3 noiembrie, conferă pentru al treilea an Samurai Award.

Premiul este acordat pentru realizările cineaştilor veterani care continuă să creeze filme inovative, care deschid noi drumuri în cinema. Laureaţii ediţiei trecute au fost Tim Burton şi John Woo.

Martin Scorsese nu va participa la ce-a de-a 29 ediţie a festivalului, pentru a-şi primi premiul. Cel mai nou proiect al său, ”Silence”, bazat pe un roman scris de autorul japonez Shusaku Endo, se află în post-producţie.

Proiectul, descris ca fiind pasiunea vieţii lui Scorsese, i-a luat 27 de ani regizorului pentru a-l realiza. Filmul este programat să fie lansat în Statele Unite, în luna noiembrie, în sezonul Oscarurilor, iar în 2017, în Japonia.

Regizorul Kiyoshi Kurosawa, cunoscut pentru filme ca ”Tokyo Sonata” şi ”Journey To The Shore” va fi prezent la gala de pe 3 noiembrie, unde va susţine un discurs.

Lungmetrajul ”Fixeur”, în regia lui Adrian Sitaru, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi care este selectat în competiţia oficială la Tokyo IFF, va rula în cinematografele româneşti din 27 ianuarie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.