Sundance Film Festival s-a încheiat duminică, iar şase regizori, între care un bărbat, au fost declaraţi câştigătorii principalelor premii ale juriului acordate în patru categorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În U.S. Dramatic Competition s-a impus „Clemency”, de Chinonye Chukwu, ce are în centru o femeie administrator de închisoare - jucată de Alfre Woodard - care se confruntă cu demonii emoţionali creaţi de locul ei de muncă.

În competiţia World Cinema Dramatic, „The Souvenir”, de Joanna Hogg, a primit marele premiu. Filmul, dramă romantică, o are în centru pe Julie, studentă la film la începutul anilor 1980, care se îndrăgosteşte de un bărbat nestatornic. Din distribuţie fac parte Honor Swinton-Byrne, Tilda Swinton şi Tom Burke.

Documentarul american ales câştigător a fost „One Child Nation”, de Nanfu Wang şi Jialing Zhang, o explorare personală a efectelor politicii chineze privind controlul populaţiei asupra familiei lui Wang.

Din competiţia Wold Documentary a fost ales „Honeyland”, de Tamara Kotevska şi Ljubomir Stefanov, portret artistic făcut unei apicultoare, care a fost recompensat cu trei premii.

Premiile publicului au mers la drama cu accente comice „Brittany Runs a Marathon” (U.S. Dramatic Competition), de Paul Downs Colaizzo, şi la documentarul „Knock Down the House”, de Rachel Lears. 

Cât priveşte categoria World Cinema, preferatele publicului au fost „Queen of Hearts”, de May el-Toukhy, şi „Sea of Shadows”, de Richard Ladkani.

Singura secţiune în care juriul şi spectatorii au făcut aceeaşi alegere a fost NEXT, iar docu-drama „The Infiltrators”, de Cristina Ibarra şi Alex Rivera, a fost desemnată câştigătoare. 

Premiul „Alfred P. Sloan”, în valoare de 20.000 de dolari, acordat pentru lungmetraj a revenit filmului „The Boy Who Harnessed the Wind”, de Chiwetel Ejiofor.

La ediţia de anul acesta a festivalului 44% dintre filme au fost semnate de femei.

Sundance Film Festival a fost fondat de actorul Robert Redford în anul 1978, cu scopul declarat de a susţine iniţiativele artiştilor independenţi care promovează o viziune nouă asupra cinematografiei, mass-media, live performance, muzicii şi tehnologiei.

În 2019, festivalul a avut loc în perioada 24 ianuarie – 3 februarie, în staţiunea Park City din Statul Utah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.