Robert Redford a declarat pentru Variety că afirmaţia făcut în luna august - potrivit căreia se retrage din actorie - a fost o greşeală şi a precizat că dacă va face acest lucru îl va face discret, pentru că astfel de anunţuri atrag atenţia „în direcţia greşită”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul a discutat joi seară pe această temă la premiera de la New York a filmului „The Old Man & the Gun”, despre care el a spus în urmă cu aproximativ două luni că este ultimul în care joacă.

„A fost o greşeală. Nu ar fi trebuit niciodată să spun asta”, a răspuns el întrebat dacă se retrage cu adevărat din actorie. „Dacă mă voi retrage, mă voi strecura silenţios, dar nu ar trebui să vorbesc despre asta pentru că eu cred că atrage atenţia prea mult în direcţia greşită. Vreau să mă concentrez pe acest film şi pe distribuţie”.

Lui Redford i-a fost solicitat să clarifice dacă acesta este ultimul film în care joacă, însă actorul a refuzat să răspundă. „Păstrez viu misterul”, a spus el în glumă.

În vârstă de 82 de ani, Robert Redford joacă în „The Old Man & the Gun”, regizat de David Lowery, rolul unui jefuitor de bănci, care a fost prins de 17 ori în decursul a 60 de ani, dar care a reuşit de fiecare dată să evadeze. Din distribuţia filmului bazat pe o poveste reală mai fac parte Casey Affleck şi Sissey Spacek.

Robert Redford, actor, regizor, producător şi filantrop, s-a născut pe 18 august 1936, în Santa Monica. A jucat în peste 70 de filme artistice şi de televiziune, iar printre acestea se numără „Jeremiah Johnson" (1972), satira politică „Candidatul" (1972), „Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were" (1973) şi „Cacealmaua/ The Sting" (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 - 1976, Redford a fost prezent în box office cu filmele „Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974), „Marele Waldo Pepper/ The Great Waldo Pepper" (1975) şi „Cele trei zile ale Condorului/ Three Days of the Condor" (1975). Popularul şi aclamatul „Toţi oamenii preşedintelui" (1976), regizat de Alan J. Pakula şi scris de William Goldman, a fost un film ce a costituit un punct de reper pentru Redford.

A primit premiul Oscar de două ori - în 1981, pentru regia filmului „Oameni obişnuiţi/ Ordinary People", şi în 2003, pentru întreaga sa activitate.

Fondator al Festivalului de Film Sundance, el mai deţine în palmares 6 Globuri de Aur, între care Cecil B. DeMille Award, un trofeu BAFTA, primit pentru rolul din „Butch Cassidy and the Sundance Kid” (1969), un premiu David Di Donatello şi un Leu de Aur onorific.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.