Un număr de 92 de ţări şi-au înscris lungmetraje în cursa pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, aceasta fiind cea mai mare cifră înregistrată până în prezent, informează Screendaily.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre ţările care îşi doresc un loc în lista nominalizărilor la cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar se numără România - cu ”Fixeur”, cel de-al cincilea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru, Rusia - cu „Loveless/ Nelyubov”, de Andrey Zvyagintsev, Franţa - cu „120 Battements par minute”, de Robin Campillo, Marea Britanie - cu pelicula în limba urdu „My Pure Land”, regizată de Sarmad Masud, Spania - cu debutul în lungmetraj al Carlei Simon, „Summer 1993”, şi Italia - cu „A Ciambra”, regizat de Jonas Carpignano şi produs de Martin Scorsese. 

Câştigătorul Ursului de Aur de anul acesta, „Despre trup şi suflet”, de Ildikó Enyedi, reprezintă Ungaria, iar lungmetrajul ”The Square”, câştigătorul Palme d'Or din 2017, este propunerea Suediei pentru o nominalizare la aceeaşi categorie.

Regizorul Fatih Akin reprezintă pentru prima dată Germania în cursa pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar - cu drama ”In the Fade”, pentru care actriţa Diane Kruger care interpretează rolul principal a fost premiată la Festivalul de Film de la Cannes.

Între ţările care au aplicat pentru prima dată s enumără Haiti, Honduras, Republica Laos, Mozambic, Senegal şi Syria.

Nominalizările la Oscar vor fi anunţate pe 23 ianuarie 2018, iar gala va avea loc pe 4 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.