O oră de plimbare cu bicicleta sau de dans cu ocazia evenimentului Ora Pământului 2017, concertul susţinut de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Christian Badea, expoziţia permanent din noul sediu al MNLR, inaugurat recent, precum şi premiera cinematografică a filmului de groază ”Life”, cu Ryan Reynolds în distribuţie, alcătuiesc oferta culturală şi de divertisment a acestui weekend în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Christian Badea va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", cu un program alcătuit din lucrări semnate de Anton Webern - "Im Sommerwind", Wolfgang Amadeus Mozart - "Concertul nr. 21, în do major, pentru pian şi orchestră, KV 467" şi de Robert Schumann - "Simfonia nr. 4".

World Wide Fund for Nature (WWF) invită bucureştenii să petreacă o oră în aer liber, cu ocazia Orei Pământului 2017, sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Parcul Izvor, unde vor avea loc activităţi pentru copii, şi în intervalul orar 20.30 - 21.30, la o plimbare cu bicicleta sau la dans, alături de Swing Dance Society Bucureşti.

La evenimentul dedicat copiilor, cei mici vor putea învăţa despre natură. Toţi participanţii vor fi invitaţi să răspundă întrebării: ”Ce voi face eu anul acesta pentru a proteja natura?”.

Între orele 20.30 şi 21.30, bucureştenii vor putea alege o tură cu bicicleta alături de ”Adevăraţii VeloPrieteni” pe traseul Parc Izvor - strada B.P. Haşdeu - Splaiul Independenţei - Ştirbei Vodă - Berzei - Calea Griviţei - Dacia - Romană - Universitate - Unirii - Splaiul Independenţei - Naţiunile Unite - Izvor.

Persoanele fără biciclete vor putea dansa alături de Swing Dance Society Bucureşti, tot de la 20.30, până la 21.30.

Până la finalul lunii martie, iubitorii de literatură vor putea vizita gratuit principalul nou sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), unde se află expoziţia permanentă. Structurat pe patru niveluri, spaţiul de 1.000 de metri pătraţi din strada Nicolae Creţulescu găzduieşte manuscrise originale, fotografii, obiecte personale care au aparţinut scriitorilor. În plus, cu ajutorul unor sisteme audio-video, vor putea fi vizionate filme bazate pe romane celebre şi ascultate lecturi în interpretările unor actori cunoscuţi.

În cinematografele din ţară vor rula în premieră în acest weekend comedia ”CHIPs: Poliţişti de belea/ CHIPS”, regizată de Dax Shepard, cu Adam Brody, Dax Shepard, Jessica McNamee şi Michael Peña în distribuţie, drama ”Fata necunoscută/ La fille inconnue”, regizată de Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne, cu Adèle Haenel, Olivier Bonnaud şi Louka Minnelli în distribuţie, şi filmul de groază ”Viaţă, primele semne/ Life”, regizat de Daniel Espinosa, cu Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal şi Ryan Reynolds în distribuţie.

Iuitorii de teatru pot vedea gratuit spectacolul ”Cu jăraticul pe buze”, după romanul lui Ion Iachim, care va fi susţinut de Teatrul Dramatic ”Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Cahul, duminică, de la ora 19.00, la Teatrul Nottara, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.