Un concert susţinut de Goran Bregović la Arenele Romane, debutul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est 2017, festivalul de ştiinţă şi literatură SF „Sci+Fi FEST” 2017, o „vânătoare de comori” la Muzeul Naţional de Istorie a României, spectacolul-concert „Profetul”, cu actriţa Oana Pellea şi interpreta de jazz Teodora Enache, şi lansarea în cinmeatografe a filmelor „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, cu Andi Vasluianu în rol principal, şi „Logan Lucky: Cursa norocului/ Logan Lucky”, de Steven Soderbergh, cu Daniel Craig şi Channing Tatum în distribuţie, se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goran Bregović & Wedding and Funeral Orchestra concertează vineri la Arenele Romane, iar biletele au preţuri de 100, 130 şi 200 de lei. 

Primul weekend al celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est aduce două evenimente adresate publicului adult - Trippy Animation Night, vineri, în prima noapte a festivalului, urmat, duminică, de Creepy Animation Night. Festivalul se va desfăşura până pe 8 octombrie la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic şi Expirat. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul eventbook.ro şi sunt disponibile, de asemenea, la Cinemateca Eforie şi Cinema Elvire Popesco pe toată perioada evenimentului.

Pentru a şasea oară la Anim’est, olandezul Michael Helmerhorst, curatorul şi gazda nopţii de animaţii bizare şi neconvenţionale – Trippy Animation Night – vine cu o selecţie de animaţii fast & furious, videoclipuri psihedelice şi reclame şocante, culese din arhive rare sau adunate de pe YouTube. Programul de două ore este destinat exclusiv publicului cu vârste de peste 18 ani.

Cea de-a doua ediţie a evenimentului „Târgul Bucureştilor”, organizat de Primăria Capitalei prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, are loc de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00 - 22.00, în Parcul Herăstrău. Târgul propune o varietate de produse tradiţionale, dar şi diverse obiecte - ii şi costume tradiţionale româneşti, vase din sticlă, porţelan şi ceramică, obiecte de uz casnic sculptate în lemn, icoane, decoraţiuni din pănuşă, accesorii din piele, păpuşi din textile, jucării din lemn şi multe altele.

Sci+Fi FEST 2017, cea de-a doua ediţie a festivalului de ştiinţă şi literatură SF se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Biblioteca Naţională a României. Vizitatorii vor putea vedea în cadrul evenimentului de la roboţi, drone şi gadgeturi, la maşini electrice şi observaţii astronomice. Evenimentul îşi propune să aducă în faţa publicului larg oameni de ştiinţă, cercetători, inventatori, antreprenori, profesori universitari, alături de scriitori science fiction, critici şi promotori ai SF-ului românesc. Intrarea este liberă.

La Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) va avea loc o „vânătoare de comori”, sâmbătă, în intervalul orar 10.00 - 18:00, în trei dintre expoziţiile temporare ale muzeului. Vizitatorii vor avea ocazia să exploreze universul Primul Război Mondial, prin intermediul bijuteriei contemporane şi al obiectelor de patrimoniu. Indiciile îi vor purta într-o călătorie vizuală prin expoziţiile „Camera Lucida”, „Centenar. Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz” şi „România în Marele Război”, printre instalaţii interactive, reconstituiri de tranşee şi câmpuri de luptă, dar şi obiecte de patrimoniu. La ora 18.00 va fi extras câştigătorul, care va primi o bijuterie semnată de Diana Toboşaru (Anayd Blu), aflată în expoziţia „Camera Lucida”.

Intrarea la acest eveniment se face pe baza biletului general de acces în muzeu. Activitatea închide expoziţia temporară „Camera Lucida – O privire asupra Marelui Război prin bijuteria contemporană”, semnată de Assamblage, găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 13 - 30 septembrie.

Spectacolul-concert „Profetul”, cu actriţa Oana Pellea şi interpreta de jazz Teodora Enache, va avea reprezentaţii sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00, la Teatrul Odeon. Biletele se pot cumpăra exclusiv din reţeaua Eventim şi online pe eventim.ro, la preţurile de 100 de lei (categoria I) şi 70 de lei (categoria II).

Între premierele cinematografice ale acestui weekend se numără cea a filmului „Breaking News”, regizat de Iulia Rugină, cu Andi Vasluianu în rol principal. Scenariul este semnat de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, iar producător este Tudor Giurgiu. După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit.

O altă premieră în cinematografele din ţară este cea a comediei „Logan Lucky: Cursa norocului/ Logan Lucky”, regizate de Steven Soderbergh, recompensat cu Oscar, cu Daniel Craig, Channing Tatum, Riley Keough, Adam Driver, Katie Holmes şi Katherine Waterston în distribuţie. Filmul prezintă trei fraţi care pun la cale un jaf elaborat şi periculos chiar în mijlocul celei mai aglomerate competiţii NASCAR din zonă.

În premieră în cinematografele din ţară vor rula în acest weekend şi drama „Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului/ Borg vs. McEnroe”, regizată de Janus Metz Pedersen, cu Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård şi David Bamber în distribuţie, şi filmul horror „Linia morţii/ Flatliners”, regizat de Niels Arden Oplev, cu Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton şi Kiefer Sutherland în distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.