Astra Film on Tour la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, care prezintă şase dintre cele mai bune documentare din colecţia AFF 2017, un spectacol despre pierdere la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) şi premiera de cinema a filmului „Call Me by Your Name”, cu patru nominalizări la premiile Oscar 2018, se numără între opţiunile de petrecere a timpului liber în acest weekend în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un spectacol despre pierdere, care porneşte de la romanul „Anul gândirii magice”, de Joan Didion, intitulat „NOK!NOK!”, va avea premiera sâmbătă, la ora 20.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC).

În acest spectacol, Nicoleta Lefter şi Flavia Giurgiu îşi vor pune la bătaie istoriile personale legate de sfârşit – al unei etape de viaţă, al unui om apropiat, al unei poveşti de iubire. Mărturiile, combinate cu povestea scriitoarei, muzică contemporană şi video live, devin pretextul unei meditaţii personale faţă de final. Bilete sunt disponibile online şi la intrare, în seara evenimentului.

Duminică, de la ora 18.00, la MNAC va fi proiectat filmul „Copilul meu/ Benim Çocuğum - My Child”, care prezintă povestea unor părinţi ai unor tineri LGBT din Turcia care au învăţat să le accepte identitatea şi chiar au devenit activişti pentru drepturile acestora. Muzeul va proiecta filmul în contextul creşterii acţiunilor publice homofobe. Biletele sunt disponibile online şi la intrare, în seara înainte de proiecţie. 

De vineri până duminică, 11 februarie, caravana Astra Film on Tour prezintă la Bucureşti, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, şase dintre cele mai bune documentare din colecţia AFF 2017.

Vineri, în prima zi de Astra Film on Tour la Bucureşti, de la ora 18:00, va fi proiectat filmul „Confruntarea/ The Challenge” (regia Yuri Ancarani), o explorare vizuală realizată cu măiestrie, care redă pregătirile şeicilor din Qatar pentru un concurs cu şoimi.

„Gust de ciment/ Taste of cement”, în regia lui Ziad Kalthoum, un film poetic despre drama refugiaţilor sirieni, va rula de la ora 20:00. Adoptând o estetică stilizată, filmul urmăreşte un grup de lucrători în construcţii sirieni în Beirut, copleşiţi de oboseala rutinei zilnice, care devine oboseală mentală sub greutatea psihologică a războiului. Ei lucrează pentru a construi un oraş care le este inaccesibil, în timp ce propriile lor oraşe sunt distruse.

Sâmbătă, de la ora 18.00, este programat filmul „Copii-problemă/ Bad Kids” (regia Keith Fulton), un documentar observaţional care-i urmăreşte pe parcursul unui an pe câţiva dintre elevii cu probleme şi pe directoarea inimoasă a liceului californian Black Rock, un liceu alternativ pentru elevii aflaţi în pericol de abandon şcolar.

De la ora 20.00, cinefilii de la MŢR vor urmări filmul „PhoeniXXX” (regia Mihai Gavril Dragolea), distins cu premiul pentru cea mai bună cercetare în secţiunea România la AFF 2017, un film care dezvăluie viaţa offline a două modele de videochat şi oferă spectatorului accesul fără precedent într-o industrie foarte populară în România.

A treia zi de proiecţii Astra Film on Tour, duminică, începe la ora 17.00 cu filmul „Comisia de recrutare/ Convictions”, regia Tatiana Chistova, un film care oferă o privire rar întâlnită în măruntaiele maşinăriei birocratice prin care sunt obligaţi să treacă toţi tinerii consideraţi apţi pentru serviciul militar în societatea tot mai militarizată din Rusia din prezent. Atunci când recruţii se întâmplă să fie „diferiţi” confruntarea cu comisia devine dramatică.

De la ora 19.00, va rula „Prima împărtăşanie/ Communion” de Anna Zamecka, un film emoţionant despre eforturile unei tinere de a menţine laolaltă o familie disfuncţională. Matură dincolo de vârsta ei, Ola, care are 14 ani, găteşte, face curăţenie şi are grijă de fratele ei autist. Tot ei îi revine sarcina de a-l ajuta pe fratele ei să fie acceptat pentru prima împărtăşanie, o ocazie pentru reuniunea întregii familii.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului - Studio Horia Bernea din cadrul MNŢR, iar preţul unui bilet este de 10 lei.

În cinematografele din ţară va rula în premieră în acest weekend drama romantică „Strigă-mă pe numele tău/ Call Me by Your Name”, regizată de Luca Guadagnino, cu Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg şi Amira Casar în distribuţie. Filmul este nominalizat la Oscar la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Timothée Chalamet), „Cel mai bun scenariu adaptat” (James Ivory) şi „Cântec original” („Mystery of Love”, Sufjan Stevens).

Vor mai rula în premieră „Cincizeci de umbre descătuşate/ Fifty Shades Freed”, al treilea lungmetraj şi ultimul din seria erotică, regizat de James Foley, cu Jamie Dornan şi Dakota Johnson în distribuţie, precum şi animaţia „Poveşti de pe malul lacului/ Tales from the Lakeside: Lengemesék”, regizată de Zsolt Pálfi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.