Organizatorii festivalului Glastonbury interzic vânzarea, la ediţia de anul acesta, a recipientelor din plastic, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PET-urile nu vor fi la vânzare pe domeniul Worthy Farm unde va avea loc evenimentul, între 26 şi 30 iunie, şi vor lipsi şi din culise sau din cabinele artiştilor.

Cei care vin la festival nu vor fi opriţi să aducă cu ei PET-uri, însă sunt încurajaţi să reutilizeze recipientele folosind robinetele ce vor fi amplasate peste tot în perimetrul festivalului. În plus, apa va fi gratuită la oricare dintre barurile amenajate.

„Este foarte important pentru planeta noastră să reducem consumul de plastic şi sunt încântată că, împreună, putem să împiedicăm folosirea a peste 1 milion de PET-uri la ediţia de anul acesta”, a transmis Emily Eavis, organizatoare a Glastonbury.

Săptămâna aceasta, festivalul a primit permisiunea de a-şi mări capacitatea la 210.000 de oameni.

Stormzy este singurul cap de afiş anunţat până în prezent pentru scena Pyramid, cea principală. Este posibil ca The Cure şi The Killers să fie celelalte două. A mai fost confirmată participarea la festival a cântăreţelor Kylie Minogue şi Janelle Monáe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.