Documentarul istoric ”Războiul Regelui/ The King Who Tricked Hitler”, regizat de Trevor Poots şi narat de actorul Marcel Iureş, este inclus în competiţia Cinepolitica şi va fi prezentat în premieră la Bucureşti în festival.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea este cea a deciziei unui tânăr rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunţat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliaţi şi a grăbit sfârşitul războiului. “Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută”, povesteşte Regele Mihai.

Tot din competiţia Cinepolitica face parte şi ”Ucenicul/ The Apprentice”, de Junfeng Boo, un film prezentat la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard.

O altă peliculă care va fi prezentat în competiţie este şi ”Recolta de oameni/ Human Harvest”, de Leon Lee. Documentarul are la bază investigaţia a doi nominalizaţi la premiul Nobel, despre cum spitalele din China, prin uciderea a mii de prizonieri, opozanţi ai sistemului (membrii unui cult enigmatic şi ai unui sistem de credinţă alternativ, Falun Gong), recoltează şi vinde organe către Occident.

Cinepolitica va avea loc în perioada 20 - 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, şi va reuni în competiţie şapte dintre cele mai noi filme şi documentare politice. Printre aceste, se numără documentarul ”Putin pentru totdeauna?/ Putin forever?”, de Kiril Nenashev, şi lungmetrajul ”Patria e a noastră/ This is our land”, de Lucas Belvaux.

Premiul pentru cel mai bun film, în valoare de 2.500 euro, va fi oferit de Institutul Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.