Rapperul Lil Baby s-a menţinut în fruntea Billboard 200 cu albumul „My Turn”, în timp ce Bob Dylan a obţinut cea mai bună clasare din ultimul deceniu cu noul disc „Rough and Rowdy Ways”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„My Turn” a înregistrat a patra săptămână pe primul loc în topul american al albumelor, egalând performanţa „After Hours” al lui The Weeknd. Acestea sunt albumele din 2020 care au petrecut cele mai multe săptămâni în fruntea listei.

Discul lui Lil Baby a fost vândut în 70.000 de unităţi în a 17-a săptămână de la lansare, potrivit Nielsen Music/ MRC Data.

Bob Dylan şi „Rough and Rowdy Ways” s-au poziţionat pe locul al doilea, după ce albumul a fost vândut în 53.000 de unităţi în prima săptămână de la apariţie.

Ultima dată când Dylan s-a clasat pe o poziţie mai înaltă în top a fost în 2009, cu „Together Through Life”, care a debutat în clasament pe 16 mai.

„Rough and Rowdy Ways” este al 23-lea album al lui care ajunge în top 10 al Billboard 200 şi al 50-lea între primele 40 clasate.

Bob Dylan a debutat în Billboard 200 în urmă cu aproximativ 57 de ani, cu „The Freewheelin’ Bob Dylan”, care a intrat pe locul 125, pe 7 septembrie 1963. Cea mai înaltă poziţie pe care a ajuns acest album a fost a 22-a, în luna octombrie a aceluiaşi an. Primul album al lui care s-a clasat în fruntea topului a fost „Planet Waves”, pe 16 februarie 1974. În total, Dylan are cinci albume care au ocupat această poziţie.

„Artist 2.0” al rapperului A Boogie Wit da Hoodie a urcat de pe locul 80 pe 3, după ce a fost relansat în ediţie deluxe în urmă cu zece zile. Albumul a fost vândut în 43.000 de unităţi în a 19-a săptămână de la lansare.

DaBaby şi „Blame It On Baby” au pierdut un loc în clasament, plasându-se pe patru, după ce albumul a fost vândut în 37.000 de unităţi în a zecea săptămână.

Post Malone şi „Hollywood’s Bleeding” s-au clasat pe cinci, în coborâre un loc, după ce discul a fost vândut în 36.000 de unităţi în a 42-a săptămână.

Lady Gaga şi „Chromatica” au coborât patru poziţii, până pe şase. În a patra săptămână de la debut, albumul a fost vândut în 33.000 de unităţi.

„Dark Lane Demo Tapes” al lui Drake a coborât două locuri, până pe şapte, după ce a fost vândut în peste 32.000 de unităţi în a opta săptămână.

Cântăreaţa Teyana Taylor a obţinut prima clasare în top 10 cu „The Album”, care a debutat pe locul al optulea, după ce a fost vândut în 32.000 de unităţi.

„Eternal Atake” al rapperului Lil Uzi Vert a coborât un loc, până pe nouă, cu puţin peste 31.000 de unităţi vândute în a 16-a săptămână de top, la fel şi „The Goat” al lui Polo G, clasat pe zece, după ce a fost vândut în 31.000 de unităţi în a şasea săptămână de la debut.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.