Rapperul Kendrick Lamar a fost acţionat în judecată de producătorul Terrance Hayes pentru încălcarea drepturilor de autor în ceea ce priveşte piesa „Loyalty”, colaborare cu Rihanna din 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Terrence Hayes susţine că părţi din „Loyalty” au fost luate din piesa lui omonimă din 2011, potrivit Pitchfork care citează Music Business Worldwide.

În acest caz, deschis la o curte de justiţie din California, este numit şi Terrace Martin, producător al lui Lamar, casa lui de discuri şi impresariat Top Dawg Entertainment şi Josef Leimberg, care a lucrat la albumul „To Pimp a Butterfly” (2015) al lui Lamar.

Potrivit documentelor depuse, Hayes a explicat că el şi Martin au colaborat cu Leimberg, permiţându-i producătorului lui Lamar să aibă acces la versiunea originală a piesei „Loyalty” din 2011 şi la un remix din 2016.

Astfel, este susţinut că „Loyalty” al lui Lamar „a copiat întreaga compoziţie, inclusiv titlul, melodia, armonia şi ritmul” din piesa lui Hayes. Este adăugat că Martin a luat piesa lui Hayes şi „a încetinit-o cu ajutorul unui sintetizator şi a combinat-o cu un alt sample pentru a ascunde imitarea”.

Hayes cere un proces cu juraţi şi solicită ca tot profitul obţinut de pârâţi de pe urma piesei să reprezinte acum daune care i se cuvin.

Kendrick Lamar - unul dintre preferaţii fostului preşedinte Barack Obama - a mai fost implicat în procese de acest fel.

În 2018, el şi cântăreaţa SZA au fost daţi în judecată de artista britanico-liberiană Lina Iris Viktor pentru „All The Stars”, cântec de pe coloana sonoră a filmului „Black Panther”, apoi, el şi The Weeknd au fost acţionaţi legal de grupul Yeasayer pentru „Pray For Me”, inclus pe acelaşi soundtrack. Primul proces a fost respins, iar Yeasayer a renunţat luna trecută la caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.