Rapperul american Chris Brown a fost arestat la Los Angeles, marţi seară, după ce a ameninţat o femeie cu o armă de foc, în reşedinţa lui din cartierul Tarzana din San Fernando Valley, informează 20minutes.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o percheziţie organizată în reşedinţa starului şi după interogarea mai multor martori, cântăreţul a fost acuzat de ”posibilă agresiune cu o armă mortală”.

Baylee Curran, o fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe, a dezvăluit pentru TMZ că se afla în reşedinţa starului american, în noaptea de luni spre marţi. Potrivit declaraţiilor sale, altercaţia a izbucnit atunci când admira o bijuterie din diamant care îi era arătată de un prieten al artistului. Acesta din urmă a scos o armă de foc, a îndreptat-o spre ea şi i-a spus: ”Pleacă de aici!”. Apoi, Baylee Curran a fugit la un vecin, de unde a telefonat la Poliţie.

Înainte de arestarea cântăreţului, care s-a petrecut în cursul serii de marţi, situaţia a fost tensionată pe parcursul întregii zile în reşedinţa cântăreţului. Marţi dimineaţă, Chris Brown a refuzat să permită intrarea poliţiştilor în vila lui, solicitându-le un mandat de percheziţie. Apoi, artistul s-a conectat pe Instagram, unde a publicat o serie de mesaje, în aşteptarea revenirii echipajelor de poliţie.

”Eu dormeam şi, în mijlocul nopţii, m-am trezit şi am auzit acele elicoptere afurisite care zburau deasupra casei, iar poliţia era la uşa mea”, a scris cântăreţul, care afirmă că în seara respectivă s-a îngrijit de fiica lui şi nu a făcut nimic ”rău”. Starul american şi-a încheiat mesajul video publicat pe Instagram cu o înjurătură la adresa poliţiei şi o referire la o mişcare protestatară ce a cuprins de câteva luni Statele Unite şi care militează împotriva brutalităţilor comise de poliţişti asupra comunităţii afro-americane - ”Fuck the police, Black Lives Matter”.

Chris Brown a avut de-a lungul anilor numeroase probleme cu justiţia. În 2009, artistul a fost condamnat la închisoare, după ce a agresat-o fizic pe Rihanna, iubita lui din acea perioadă. În 2013, s-a bătut cu Drake şi Frank Ocean. În 2014, şi-a recunoscut vinovăţia în instanţă, după ce a lovit cu pumnul un bărbat din Washington. A fost condamnat la închisoare, muncă în folosul comunităţii şi cursuri de stăpânire a acceselor de furie. S-a internat şi într-o clinică de dezintoxicare. După ce a fost dat afară din acea clinică, în timp ce urma tratamentul, a petrecut trei săptămâni în închisoare.

În 2016, a fost acuzat de agresiune de o femeie din Las Vegas, însă cercetările au fost abandonate din lipsă de probe. În acest an, fostul lui manager l-a acuzat de asemenea de agresiune, dar justiţia americană nu s-a pronunţat deoacamdată în acel proces. Singura consolare a rapperului este următoarea: perioada lui de libertate condiţionată, impusă după agresiunea comisă asupra cântăreţei Rihanna, s-a încheiat în martie 2015, ceea ce înseamnă că nu va fi trimis automat la închisoare în cazul comiterii unei noi agresiuni.

Chris Brown, născut pe 5 mai 1980, este un cântăreţ, dansator şi actor american. A devenit cunoscut în 2005 cu single-ul ”Run It!”, care i-a adus aproape instantaneu statutul de vedetă şi comparaţii elogioase cu o serie de artişti celebri, precum Michael Jackson şi Usher. A lansat şapte albume de studio şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv un premiu Grammy şi trei American Music Awards.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.