Radu Jude a fost recompensat cu premiul categoriei ”cel mai bun regizor”, pentru filmul ”Inimi cicatrizate”, în competiţia internaţională a Festival Internacional de Cine de Mar del Plata, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, recompensat cu premiul special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiţia oficială a Festival Internacional de Cine de Mar del Plata.

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, ”Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, a fost proiectat în prezenţa actorului din rolul principal, Lucian Teodor Rus, pe 25 noiembrie, ora locală 22.00, şi pe 26 noiembrie, de la ora 11.20.

În competiţia internaţională a festivalului argentinian, pelicula ”People That Are Not Me”, de Hadas Ben Aroya, a primit premiul pentru cel mai bun film.

”Nocturama” al lui Bertrand Bonello a primit o menţiune specială pentru imagine, în timp ce Mahershala Ali (”Moonlight”) a fost desemnat cel mai bun actor, iar Sonia Braga (”Aquarius”), cea mai bună actriţă.

Andreí Konchalovsky şi Elena Kiseleva au fost recompensaţi cu premiul pentru scenariul filmului ”Paradise”.

În competiţia latinoamericană, cel mai bun film a fost ales ”Martírio” (Brazilia), de Vincent Carelli, Tatiana Almeida şi Ernesto De Carvalho.

”Aire quemado”, de Yamil Quintana, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj, iar ”The Human Surge” (Argentina-Brazilia-Portugalia),de Eduardo Williams, a primit premiul special al juriului.

Cel mai bun film argentinian a fost ”El aprendiz”, de Tomas De Leone, cel mai bun regizor - Lukas Valenta Rinner, pentru ”A Decent Woman”, ”Murciélagos” al lui Felipe Ramírez Vilches a fost ales cel mai bun scurtmetraj, iar cel mai bun regizor de scurtmetraj a fost desemnat Mariano Cócolo, pentru ”Al silencio”.

”Aquarius”, de Kleber Mendonça Filho, a primit premiul publicului, şi ”premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film argentinian a mers la ”Balloons”, regizat de Mariano González.

Invitaţii celui mai important festival de film din Argentina au fost regizorul Olivier Assayas şi directorul de imagine Vittorio Storaro, premiat de trei ori cu Oscar.

Ajuns la cea de-a 31-a ediţie, evenimentul a avut loc în perioada 18-27 noiembrie.

În România, pelicula ”Inimi cicatrizate” a avut premiera pe 18 noiembrie, lungmetrajul fiind distribuit de microFILM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.