Actorii Radu Beligan, Marin Moraru şi Mircea Albulescu vor fi omagiaţi la Noaptea Albă a Filmului Românesc, care are loc pe 16 septembrie, prin filmele ”După-amiaza unui torţionar” (2001), de Lucian Pintilie, ”Operaţiunea Monstrul” (1976), de Manole Marcus, respectiv ”La capătul liniei” (1982), de Dinu Tănase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, în cadrul evenimentului va fi adus şi un tribut cineastului Ovidiu Bose Paştină, la 10 ani de la moartea sa. 

Ajuns la a şaptea ediţie, maratonul Noaptea Albă a Filmului Românesc va aduce pe ecrane filme de ficţiune şi documentare premiate în marile festivaluri sau cu succes la public, drame, comedii şi thrillere, în proiecţii speciale sau în avanpremieră.

Proiecţiile vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Elvire Popesco, Centrul Cultural ”Casa Artelor”, Parcul Titan (Parcul Artelor), Parcul Crângaşi, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru, Make a Point şi Clubul de Educaţie Alternativă (Ferentari).

Regizorul Ovidiu Bose Paştină va fi comemorat printr-o proiecţie-tribut a câtorva dintre cele mai valoroase scurtmetraje ale sale: ”Arta apărării individuale”, ”Atelier cu călăuza”, ”Iar ca sentiment un cristal”, ”Oameni care povestesc”. Cineastul a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, a lucrat ca documentarist la Sahia Film şi a realizat scurtmetraje de ficţiune. A fost unul dintre primii regizori de spoturi publicitare după 1989, iar de la mijlocul anilor '90 a lucrat în televiziune.

La Noaptea Albă a Filmului Românesc, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze filme româneşti recente, precum ”Ilegitim” (r. Adrian Sitaru), ”Dincolo de calea ferată” (r. Cătălin Mitulescu), ”Acasă la tata” (r. Andrei Cohn), ”Bucureşti NonStop” (r. Dan Chişu) şi ”Lumea e a mea” (r. Nicolae Constantin Tănase), dar şi o selecţie de documentare şi scurtmetraje noi prezentate la Festuivalul de Film Transilvania 2016.

Programul complet va fi anunţat în curând.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, ARCUB şi Primăriei Municipiului Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.