Puburile din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord se vor închide mai târziu duminică, 19 mai, cu ocazia nunţii prinţului Harry cu logodnica sa, Meghan Markle, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziua nunţii prinţului Harry a fost descrisă drept „o sărbătorire naţională” de către ministrul de interne britanic, Amber Rudd.

Puburile, care în mod obişnuit se închid la ora 23.00, se vor putea închide la ora 01.00.

„Nunta regală este o ocazie pentru comunităţi din toată ţara de a se alătura şi a celebra un moment fericit pentru familia regală şi pentru naţiune”, a spus Rudd. 

Cuplul se va căsători la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, o reşedinţă a Reginei Elizabeth a II-a.

Cei doi miri vor părăsi Capela St. George într-o trăsură şi se vor îndrepta către o petrecere privată care va avea loc seara la George's Hall din Castelul Windsor.

„Este evident că publicul susţine ideea de a avea mai mult timp la dispoziţie pentru a închina paharul în cinstea prinţului Harry şi Meghan Markle în această zi de sărbătoare în ţară”, a adăugat Rudd, după ce guvernul a încheiat o perioadă de consultări de patru săptămâni înainte de a aproba extinderea programului puburilor. 

O lege adoptată în 2005 permite guvernului să extindă programele puburilor pentru ocazii cu o semnificaţie excepţională la nivel internaţional, naţional sau local.

Legea a fost utilizată anterior pentru evenimente ale familiei regale, inclusiv în 2011, pentru nunta prinţului Harry cu ducesa de Cambridge, şi în 2016, pentru celebrarea Reginei Elizabeth a II-a. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.