Proiectul hip-hop „Revenge of the Dreamers III”, care cuprinde piese cântate de J. Cole şi artişti ai casei lui de discuri, Dreamville, şi peste 25 de invitaţi, a debutat pe primul loc în Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansat pe 5 iulie, albumul cu 18 piese a fost vândut în 115.000 de unităţi în Statele Unite, în săptămâna încheiată pe 11 iulie, potrivit datelor Nielsen Music.

El urmează albumului „Revenge of the Dreamers II” (2015) şi mixtape-ului „Revenge of the Dreamers” (2014). Piesele au fost înregistrate în zece zile din luna ianuarie, când mai mult de 100 de artişti şi producători au fost invitaţi să scrie şi să înregistreze pentru „Revenge III”.

Cântăreaţa electro-pop Billie Eilish şi „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” au urcat un loc în top, până pe doi, cu 50.000 de unităţi vândute în a 15-a săptămână de la debut.

„Indigo” al lui Chris Brown s-a clasat pe locul al treilea, în coborâre două poziţii, după ce a fost vândut în mai puţin de 50.000 de unităţi în a doua săptămână de la lansare, iar Lil Nas X şi „7” au coborât două locuri, până pe patru, cu 49.000 de unităţi vândute în a treia săptămână de la debut.

Rapperul american Machine Gun Kelly are pentru a patra oară un album în top 10. „Hotel Diablo” a debutat pe locul al cincilea, cu 39.000 de unităţi vândute. 

„Cuz I Love You” al lui Lizzo a urcat o poziţie, până pe şase, după ce, în a 12-a săptămână de la debut, albumul a fost vândut în 32.000 de unităţi.

Albumul „Free Spirit” al lui Khalid s-a clasat pe locul al şaptelea, în coborâre o poziţie, după ce a fost vândut în aproximativ 32.000 de unităţi, în a 14-a săptămână de la lansare.

„beerbongs & bentleys” al rapperului Post Malone a revenit în top 10. După 63 de săptămâni de la debut, albumul a urcat opt poziţii, până pe opt, cu 25.000 de unităţi vândute. Ascensiunea albumului poate fi datorată faptului că, pe 5 iulie, artistul a lansat, independent de disc, single-ul „Goodbyes”, cântat împreună cu Young Thug.

DJ Mustard şi „Perfect ten” au coborât un loc, până pe nouă, cu puţin peste 24.000 de unităţi vândute în a doua săptămână, iar grupul Jonas Brothers şi-a menţinut poziţia, a zecea, după ce albumul „Happiness Begins” a fost vândut în 24.000 de unităţi în a cincea săptămână de la debut.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.