Producţia suedeză ”The Giant”, de Johannes Nyholm, a câştigat trofeul celei de-a patra ediţii a Dracula Film Festival, care s-a încheiat duminică seară, la Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala de premiere a festivalului a avut loc la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov, transmit organizatorii.

Trofeul şi premiul în valoare de 1.000 de euro au revenit filmului suedez, ”o emoţionantă poveste despre oamenii pe care societatea modernă tinde să îi ascundă”, după cum şi-a motivat alegerea juriul format din Magnus Paulsson (Festivalul Internaţional de Film Fantastic de la Lund, Suedia), Ian Rattray (Horror Channel FrightFest) şi Jonathan Lanaerts (Festivalul Internaţional de Film Fantastic din Bruxelles).

Rikard, personajul principal al filmului, este un bărbat autist, cu o severă diformitate, care încearcă cu ajutorul unui gigant să îşi găsească drumul spre mama de mult pierdută.

Trofeul Little Dracula pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a revenit filmului ”We Together” (SUA), de Henry Kaplan, pentru “drumul foarte scurt dintre viziunea regizorală şi realizarea filmului”, în timp ce Trofeul Vlădutz pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat regizorului Radu Potcoavă pentru ”Mă cheamă Costin”.

O menţiune specială a revenit animaţiei ”Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva”, de Paul Mureşan, “un film care a reuşit să transforme un moment foarte scurt în cinci minute folosind un mix între animaţie şi muzică”.

Juriul secţiunilor de scurtmetraj internaţional şi scurtmetraj românesc a fost alcătuit din Alexandra Safriuc, co-fondator ShortsUp, realizatorul radio George Andreescu aka Gojira şi Silviu Gherman, scriitor, muzician şi actor.

Scurtmetrajul filmat cu telefonul mobil, intitulat ”Nesimţito”, realizat de Cătălin Moise şi Flavia Negoescu, a câştigat prima ediţie a secţiunii Dracula Digital, destinată tinerilor cineaşti de gen. Premiul acestei secţiuni este în valoare de 500 de euro.

Dracula Film Festival a avut loc în Braşov, în perioada 12 - 16 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One şi Centrul Cultural Reduta. La cea de-a patra ediţie au fost prezentate peste 60 de producţii de gen, au avut loc workshop-uri, conferinţe, concerte şi lansări de carte.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Festivalul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.