Reprezentanţii grupului Disney, studioul care produce franciza ”Războiul stelelor/ Star Wars”, au anunţat vineri că nu intenţionează să utilizeze tehnica imaginilor generate pe computer pentru a reintroduce personajul Prinţesa Leia, interpretat de regretata actriţă Carrie Fisher, în următoarele filme din această serie cinematografică, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor speculaţii apărute în presa americană după ce actriţa Carrie Fisher a murit în luna decembrie la vârsta de 60 de ani, producătorii studioului Disney ar intenţiona să folosească o serie de tehnici de grafică computerizată pentru a ”reînvia” cu ajutorul imaginilor digitale personajul Prinţesa Leia în următoarele filme din franciza ”Star Wars”.

Această tehnologie a fost utilizată deja în filmul ”Rogue One: A Star Wars Story”, pentru a obţine o imagine digitală a actorului britanic Peter Cushing, care a murit în 1994, cu scopul de a readuce pe marele ecran personajul Grand Moff Tarkin, pe care artistul l-a interpretat în primul film din 1977 al francizei ”Star Wars”.

Lucasfilm, studioul cinematografic deţinut de grupul Disney, care produce franciza ”Star Wars”, a dat publicităţii o declaraţie oficială, online, în care a negat zvonurile despre ”reînvierea” actriţei Carrie Fisher pe cale digitală.

”Vrem să îi asigurăm pe fanii noştri că Lucasfilm nu are niciun plan să recreeze digital prestaţia actoricească a lui Carrie Fisher, pentru rolul Prinţesei Leia sau al Generalului Leia Organa”, au transmis reprezentanţii Lucasfilm.

”Carrie Fisher a fost, este şi va fi pentru totdeauna parte a familiei Lucasfilm. A fost prinţesa noastră, generalul nostru şi, mult mai important, prietena noastră. Suntem încă devastaţi de pierderea ei. Îi preţuim memoria şi moştenirea lăsată, rolul Prinţesei leia, şi vom onora întotdeauna tot ceea ce a făcut pentru franciza «Star Wars»”, au adăugat ei.

Carrie Fisher a apărut în toate cele trei filme din trilogia originală ”Star Wars”, care a debutat pe marile ecrane în 1977, în care a interpretat rolul Prinţesei Leia.

A revenit în această franciză în 2015 în tilmul ”Star Wars: The Force Awakens”, în rolul generalului Leia Organa, liderul Rezistenţei care luptă împotriva maleficului Prim Ordin.

Actriţa americană a apucat să finalizeze filmările pentru următorul film din această serie - ”Star Wars: Episode VIII” 0, ce va fi lansat în 2017, şi ar fi trebuit să apară şi în al nouălea film, ”Episod IX”, a cărui lansare este programată pentru anul 2019.

Declaraţia de vineri a reprezentanţilor Lucasfilm lasă deschisă posibilitatea ca personajul ei să fie eliminat din acel film, dar şi posibilitatea ca o altă actriţă să fie angajată pentru a prelua rolul Prinţesei Leia.

Carrie Fisher se afla în turneu de promovare a cărţii sale ”The Princess Diarist” atunci când a suferit un infarct la bordul unui avion ce efectua o cursă între Londra şi Los Angeles, pe 23 decembrie.

Actriţa americană nu şi-a recuperat niciodată cunoştinţa şi a murit pe 27 decembrie la Ronald Reagan UCLA Medical Centre din Los Angeles.

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, a fost fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. A devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, ”Star Wars: Trezirea Forţei”. S-a remarcat şi în alte filme, precum ”Şampon/ Shampoo” (1975), ”Fraţii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) şi ”Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989). Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii şi a fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.