Procesul intentat regizorului Guillermo del Toro şi companiei Fox Searchlight pentru că ar fi copiat ideea filmului „Shape of Water” după o piesă de teatru a lui Paul Zindel a fost respins de judecător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea lungmetrajului, premiat cu patru trofee Oscar, inclusiv pentru „cel mai bun film”, nu este copiată după piesa „Let Me Hear You Whisper” lansată în 1969, a decis judecătorul Percy Anderson, informează BBC.

Procesul a fost intentat de fiul dramaturgului în luna februarie, care a susţinut că cele două lucrări sunt „identice în multe feluri”.

În decizia sa, judecătorul a susţinut că cele două împărtăşesc doar „o premisă de bază”.

Anderson a acceptat că subiectul este similar, dar a hotărât că ideea este „prea generală pentru a fi protejată”. În plus, în opinia sa, cele două lucrări „explorează teme diferite”, în ciuda faptului că „există asemănări minore în alegerile de exprimare”.

Procesul a fost respins şi pârâţii au dreptul să îşi recupereze cheltuielile de judecată.

Del Toro a declarat în urmă cu câteva luni că nu a auzit niciodată de piesa lui Zindel şi că producătorul Daniel Kraus a fost cel care i-a prezentat ideea filmului în 2011.

Paul Zindel, care a murit în 2003, la vârsta de 66 de ani, este cunoscut pentru piesa „Efectul razelor gamma asupra anemonelor", premiată cu Pulitzer în 1971 şi ecranizată un an mai târziu de Paul Newman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.