Prinţul moştenitor al Marii Britanii nu a mai fost văzut în kilt în Scoţia de mulţi ani, notează The Guardian, preferând mereu să apară în ţinute mai clasice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De când este Prinţ de Wales, William a purtat tot felul de ţinute pentru ceremonii oficiale sau în călătorii publice. Dar refuză să poarte kilt, notează The Guardian.

Prinţ de Wales, William este şi conte de Strathearn, un teritoriu din centrul Scoţiei. El este, de asemenea, Lord of the Isles, un titlu al nobilimii scoţiane. Cu toate acestea, notează presa de peste Canal, Prinţul William nu a fost văzut public cu un kilt în Scoţia încă din copilărie.

O situaţie surprinzătoare pe care o critică John Sugden, croitorul scoţian al tatălui lui William, regele Charles al III-lea.

„Ne-ar plăcea să facem un kilt şi o jachetă pentru Prinţul de Wales. Ar continua o tradiţie şi, mai ales ca Lord al Insulelor, ar fi o modalitate perfectă de a populariza portul tradiţional Highland (regiune scoţiană, n.r)", explică el. 

„Este curios că William nu a purtat un kilt de când este adult, deşi este posibil să fi făcut acest lucru într-un cadru privat”, notează cotidianului Joe Little, editor al revistei Majesty, o revistă dedicată monarhiei. „Este rar să-l vezi în mediul rural scoţian. Dar purtarea unui kilt măcar o dată i-ar reduce la tăcere detractorii”, spune el.

Prinţul de Wales nu a făcut public niciun motiv pentru a explica de ce nu poartă kilt, notează The Guardian, care aminteşte că această ţinută nu este obligatorie.

Totuşi, comparaţia cu tatăl său Charles al III-lea este izbitoare. Monarhul britanic are multe kilturi „pe care nu omite să le poarte în timpul şederii sale în Scoţia”, explică cotidianul.

În august 1997, în timpul unei vizite la Castelul Balmoral împreună cu cei doi fii ai săi, fostul Prinţ de Wales a purtat kilt, în timp ce William şi Harry (15 şi 13 ani la acea vreme) au preferat pantalonii bej.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.