Ducele de Sussex s-a întors în California, cu un avion British Airways, la câteva ore după încoronarea tatălui său, regele Charles III, scrie dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Harry a sosit pe Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) la în jurul orei 19.30, ora locală (02.30 GMT, duminică) pentru a sărbători ziua de naştere a fiului său Archie.

Prinţul Archie a împlinit sâmbătă 4 ani şi şi-a petrecut ziua cu mama sa Meghan, ducesa de Sussex, la casa lor din SUA.

Însoţitorii de bord ai British Airways au confirmat agenţiei de presă AP că Harry a fost în avion, dar au precizat că nu au avut voie să discute despre călătoria lui.

Prezenţa ducelui la încoronare a marcat prima sa apariţie publică alături de familia regală de când a făcut mai multe acuzaţii la adresa familiei în controversata sa carte de memorii „Spare”.

El a fost aşezat în al treilea rând pentru încoronarea lui Charles şi a mamei sale vitrege, regina, în Westminster Abbey, şi la două rânduri în spatele fratelui său, Prinţul de Wales.

Harry a vorbit cu verişoara lui, Prinţesa Beatrice şi cu soţul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, atunci când a intrat în biserică, sâmbătă.

De asemenea, el a salutat şi le-a zâmbit oaspeţilor, mergând singur în naosul mănăstirii.

Se înţelege că ducele a purtat ceea ce i s-a cerut să poarte, adică un costum de dimineaţă de culoare închisă şi o cravată, medaliile sale din Afganistan şi de la Jubilee prinse pe jachetă şi o stea Royal Victorian Order la gât.

El nu a apărut la balconul Palatului Buckingham în finalul ceremoniei, Palatul confirmând mai devreme că nu a avut niciun rol formal la eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.