Prinţul Harry al Marii a făcut un test HIV la un spital din Londra, în cadrul unui program ce vizează creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei în privinţa acestui virus care provoacă SIDA şi pentru a-i încuraja pe britanici să se testeze împotriva acestei maladii, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul britanic s-a deplasat la o clinică de pe strada Burrell din centrul Londrei unde a efectuat un test HIV, al cărui rezultat a ieşit negativ.

În vârstă de 31 de ani, al doilea fiu al prinţesei Diana şi al prinţului Charles a făcut din creşterea gradului de conştientizare în rândul populaţiei generale asupra HIV şi SIDA unul dintre elementele centrale ale activităţilor sale publice. 

Peste 100.000 de persoane infectate cu HIV trăiesc în prezent în Marea Britanie.

Prinţul Harry a trebuit să aştepte doar câteva momente pentru a afla rezultatul testului, timp în care proba lui de sânge a fost amestecată cu o serie de substanţe chimice şi răsturnată apoi într-un recipient de testare.

Rezultatul negativ al testului a fost indicat de o pată albastră apărută în recipientul de testare. În cazul în care apăr două pete, atunci pacientul va trebui să efectueze teste suplimentare care să îi confirme diagnosticul de seropozitiv.

Procedura a fost realizată de medicul Robert Palmer, un important specialist în domeniul sănătăţii sexuale, care a mărturisit presei britanice faptul că prinţul Harry a fost ”tensionat” în timpul recoltării sangvine.

Prevalenţa medie a HIV în Marea Britanie - pentru persoanele de peste 15 ani - este de 1,9 la o populaţie de 1.000. În cadrul bărbaţilor gay, aceasta creşte până la 48,7 la 1.000 de persoane. Femeile africane de culoare alcătuiesc al doilea grup de risc cu o rată de prevalenţă a infecţiilor cu HIV de 43,7 la 1.000 de persoane. 

Potrivit unor date transmise de Public Health England în 2014 peste 18.100 de persoane din Marea Britanie nu sunt la curent cu faptul că sunt seropozitive şi contribuie, fără să ştie acest lucru, la răspândirea virusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.