Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice va fi deschis, luna aceasta, la Amsterdam. „O experienţă high-tech pentru a aduce omagiu culturii internaţionale a muzicii electronice”, acesta este obiectivul Muzeului „Our House”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jans Jeroen, DJ, producător şi fost director artistic la ID&T - companie de evenimente care a organizat Electric Zoo şi Tomorowland - se află la originea proiectului, scrie Le Figaro. 

Pasionat de muzica electronică, Jeroen, care lucrează în idustrie de peste 25 de ani, şi-a imaginat un muzeu „modern”, care poartă vizitatorul într-o experienţă imersivă şi senzorială. 

„Our House” va propune o călătorie în istoria muzicii electronice, de la originile sale în ghetourile din Chicago în anii 1980 până în zilele noastre. 

Vizitatorii vor putea trece dintr-o instalaţie în alta pentru a descoperi de fiecare dată o poveste diferită. Parcursul se structurează în jurul a trei piloni: istorie, tehnologie şi comunitate. Clădirea de 1.800 de metri pătraţi va găzdui mai mult de 30 de instalaţii şi va primi grupuri de câte 100 de vizitatori. 

Edificiul nu a fost ales la întâmplare, acesta a fost timp de peste 40 de ani un club legendar dedicat scenei underground olandeze: iT. Clubul a fost unul dintre primele care a difuzat muzică house. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.