Primavera Sound din Spania este primul festival muzical major al cărui lineup pentru 2019 este împărţit egal între artişti bărbaţi şi femei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erykah Badu, Tame Impala şi Solange vor fi capete de afiş ale evenimentului ce va avea loc în Barcelona în perioada 30 mai - 1 iunie. Din lineup mai fac parte Cardi B, J Balvin, Rosalía, Future, Janelle Monae, Interpol, Courtney Barnett şi Nas.

Înaintea anunţului, organizatorii au creat hasgtag-ul #TheNewNormal.

„Îţi aminteşti? Anul 2019 a fost anul în care totul s-a schimbat. Au căzut bariere, am învins prejudecăţi”, spune o voice din off în videoclipul de prezentare. „Părea imposibil, dar prezentul a devenit, în sfârşit, feminin”.

Această schimbare a venit după ce PRS Foundation a cerut festivalurilor să accepte provocarea „50/50” până în 2022, pentru a redresa balanţa între genuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.