Prima statuie din lume a cântăreţului David Bowie a fost dezvelită, duminică, în oraşul Aylesbury, din comitatul ceremonial Buckinghamshire din Anglia, în care artistul şi-a prezentat pentru prima dată personajul Ziggy Stardust, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia este situată în Market Square din oraşul Aylesbury. Bowie ar fi cântat pentru prima dată ca Ziggy Stardust şi ar fi lansat două albume în concerte care au avut loc la începutul anilor 1970, în sala de spectacole Friars din Buckinghamshire.

Ideea de a crea această sculptură i-a aparţinut unui fan al lui Bowie din acest comitat, David Stopps. Sculptura prezintă mai multe personaje ale lui Bowie, inclusiv Ziggy Stardust.

Stopps a obţinut acordul primăriei pentru a instala o statuie dedicată cântăreţului şi apoi a organizat o campanie de strângere de fonduri, prin care a obţinut suma de 100.000 de lire sterline, pentru a realiza proiectul. Potrivit lui Stopps, peste o treime din donaţii au provenit din afara Regatului Unit.

Statuia a fost creată de Andrew Sinclair, care a semnat şi lucrări dedicate trupei Queen. Statuia include lumini, o cameră web şi difuzoare prin care se va auzi câte o melodie a cântăreţului la fiecare oră, în intervalul 9.00 – 21.00. 

David Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani, în care îşi lansase cel de-al 25-lea album, intitulat ”Blackstar”.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70.

Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

David Bowie a fost căsătorit cu Angie Barnett în perioada 1970-1980 şi cu modelul Iman în perioada 1992-2016.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.