Prieteni şi fost colegi de trupă ai lui David Bowie îl vor sărbători, printr-un concert dedicat zilei de naştere a artistului, pe 8 ianuarie, la Brixton Academy din Londra, informează Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gazda evenimentului ”Celebrating David Bowie”, care va marca cea de-a 70-a aniversare a britanicului, va fi actorul Gary Oldman.

La sărbătoare vor participa 30 de muzicieni cu care David Bowie a colaborat de-a lungul carierei. Acesta va fi unul dintre numeroasele evenimente programate să aibă loc cu ocazia zilei de naştere a muzicianului britanic.

Pe scena Brixton Academy vor urca instrumentişti care au lucrat cu David Bowie pentru ultimele două albume, ”The Next Day” şi ”Blackstar”, alături de colaboratori ca Mike Garson, Earl Slick, Adrian Belew, Mark Plati, Gerry Leonard, Gail Ann Dorsey, Sterling Campbell, Zachary Alford, Holly Palmer şi Catherine Russell.

Mai mulţi invitaţi urmează să fie anunţaţi.

Cu aceeaşi ocazie, Radio 2 va dedica piesei ”Life on Mars” un întreg documentar, în timp ce 6 Music va difuza, pe 8 ianuarie 2017, programe speciale.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.