"CODA", un film cu buget redus despre o tânără care este singura din familia ei care nu are deficienţe de auz, a surprins, duminică, câştigând trofeul pentru cea mai bună interpretare colectivă într-un film, la cea de-a 28-a ediţie anuală a Premiilor Screen Actors Guild (Premiile Sindicatului Actorilor americani), care a avut loc în Santa Monica, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În remake-ul filmului francez "La Famille Bélier" de Eric Lartigau (2014), spectatorul o urmăreşte pe Ruby, o liceană care jonglează între ambiţiile ei muzicale şi dependenţa familiei pentru a comunica cu lumea "carea aude". 

Titlul este acronim pentru "Child of deaf adult", ceea ce înseamnă "copilul unui adult surd". 

 

"Noi, actorii fără auz, am parcurs un drum lung", a declarat, în limbajul semnelor, Marlee Matlin, vizibil uimită când a primit, alături de alţi actori din film, statueta pentru categoria "cea mai bună distribuţie". Actriţa, premiată cu Oscar, o interpretează pe mama lui Ruby. 

"Acesta confirmă faptul că noi, actorii cu deficienţe de auz, putem lucra ca oricine", a adăugat ea, înainte de a învăţa publicul semnul pentru "Te iubesc". 

La categoria cea mai bună Interpretare colectivă într-un film, "CODA" (Apple Original Films) i-a avut adeversari pe: "Belfast" (Focus Features), "Don’t Look Up" (Netflix), "House of Gucci" (MGM/United Artists Releasing), "King Richard" (Warner Bros).

Premiile SAG sunt decernate de actori şi sunt considerate un bun indicator în vederea Oscarurilor, pentru că actorii sunt cei mai mulţi votanţi (în jur de 10.000) din Academia americană de film care decernează recompensele. 

"CODA", lansat de Apple TV+ la Festivalul de Film Independent de la Sundance, anul trecut, care a avut încasări record de 25 milioane de dolari, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru Troy Kotsur.

Will Smith a fost ales cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din "King Richard", care spune povestea incredibilă a jucătoarelor de tenis Serena şi Venus Williams. El joacă rolul tatălui Richard. 

Jessica Chatain a fost premiată cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din "The Eyes of Tammy Faye", unde este o excentrică tele-evanghelistă americană. 

"A fost un vis pentru mine să o interpretez pe Tammy Faye", a afirmat actriţa. "Ea a fost un adevărat pionier şi a îmbărţişat ceea ce mulţi au respins", făcând referire la comunitatea LGBTQ.

Cele două lungmetraje considerate favorite la premiile Oscar, "The Power of the Dog" şi "Belfast", nu au primit niciun premiu la gala SAG. 

În sectorul televiziunii, actorii din "Squid Game", Lee Jung-jae şi Jung Ho-yeon, au fost desemnaţi cei mai buni la categoriile lor. Cei doi sud-coreeni au mulţumit Hollywood-ului pentru că le-a "deschis porţile". 

Actriţa britanică Helen Mirren a fost recompensată cu premiul pentru întreaga activitate.

Lista câştigătorilor

Interpretare masculină într-un film de televiziune sau miniserie: Michael Keaton (“Dopesick”)

Interpretare feminină într-un film de televiziune sau miniserie: Kate Winslet (“Mare of Easttown”)

Interpretare masculină într-un serial de comedie: Jason Sudeikis (“Ted Lasso”)

Interpretare feminină într-un serial de comedie: Jean Smart (“Hacks”)

Interpretare de ansamblu într-un serial de comedie: “Ted Lasso” (Apple TV Plus)

Interpretare masculină într-un serial dramatic: Lee Jung-Jae (“Squid Game”)

Interpretare feminină într-un serial dramatic: Jung Ho-yeon (“Squid Game”)

Interpretare de ansamblu într-un serial dramatic: “Succession” (HBO)

Interpretare feminină în rol secundar în film: Ariana DeBose (“West Side Story”)

Interpretare masculină în rol secundar în film: Troy Kotsur (“CODA”)

Interpretare feminină în rol principal într-un film: Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”)

Interpretare masculină în rol principal într-un film: Will Smith (“King Richard”)

Interpretare colectivă într-un film: “CODA” (Apple Original Films)

Cascadorie într-un film: “No Time to Die”

Cascadorie într-un serial: “Squid Game”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.