Premiile Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild) au fost, pentru a 24-a oară, decernate duminică seară, la Los Angeles. Trofeele celor 13 categorii au fost înmânate de femei, ca răspuns la mişcarea #MeToo şi iniţiativa „Time's Up”. Lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a fost marele câştigător, iar Morgan Freeman a primit o distincţie pentru întreaga activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, a fost premiat pentru distribuţia formată din Abbie Cornish, Peter Dinklage, Woody Harrelson, John Hawkes, Lucas Hedges, Zeljko Ivanek, Caleb Landry Jones, Frances McDormand, Clarke Peters, Sam Rockwell şi Samara Weaving.

Frances McDormand a fost desemnată „cea mai bună actriţă în rol principal”. Ea a concurat cu Judi Dench („Victoria & Abdul”), Sally Hawkins („The Shape of Water), Margot Robbie („I, Tonya”) şi Saoirse Ronan („Lady Bird”).

De cealaltă, parte, Gary Oldman a fost premiat pentru interpretarea rolului Winston Churchill în filmul „Darkest Hour”. El a concurat la categoria „cel mai bun actor în rol principal” cu Timothee Chalamet („Call Me by Your Name”), James Franco („The Disaster Artist”), Daniel Kaluuya („Get Out”) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq”).

Allison Janney a primit titlul „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul din „I, Tonya”, iar Sam Rockwell a fost „cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Cât priveşte producţiile de televiziune, „This Is Us” a fost câştigătorul supriză la categoria „cea mai bună distribuţie a unui serial - dramă”. La aceeaşi categoria a concurat „The Handmaid's Tale”. 

Serialul „Veep” a fost câştigătprul categoriei „cea mai bună distribuţie a unui serial - comedie”. Julia Louis-Dreyfus a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial - comedie”.

Claire Foy a fost premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-un serial - dramă”, pentru rolul din „The Crown”, iar „cel mai bun actor într-un serial - dramă” a fost Sterling K. Brown, pentru rolul din „This Is Us”. Brown este primul actor afro-american ce câştigă la această categorie.

Trofeul pentru „cel mai bun actor într-un serial - comedie” i-a revenit lui William H. Macy, pentru „Shameless”.

Nicole Kidman a fost premiată pentru rolul din mini-seria „Big Little Lies”, producţie TV care i-a adus un premiu şi actorului Alexander Skarsgard.

Cascadorii din „Wonder Woman” au fost şi ei premiaţi la categoria lungmetraj; cei din „Game of Thrones” au fost premiaţi la categoria serial de televiziune. 

Kristen Bell a fost prima prezentatoare a galei, la care trofeele celor 13 categorii au fost prezentate de femei.  

Rita Moreno a fost cea care l-a introdus pe Morgan Freeman. Actriţa a adus un omagiu prietenului ei, pe care l-a numit o „comoară naţională”. Ajuns pe scenă, Freeman a spus că primirea trofeului este „mai mult decât o onoare, este un loc în istorie”.

Premiile SAG, care recompensează cele mai bune producţii cinematografice şi de televiziune ale anului, sunt atribuite pe baza voturilor exprimate de cei peste 100.000 de membri ai sindicatului SAG-AFTRA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.