Filmul „The Sisters Brothers”, regizat de Jacques Audiard şi produs de Cristian Mungiu, a primit cele mai multe nominalizări pentru premiile Lumière 2019, care vor fi acordate pe 4 februarie, la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul cu Joaquin Phoenix şi John C. Reilly, filmat parţial în România, a primit patru selecţii, inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.

La categoria „cel mai bun film” au mai fost nominalizate „Amanda”, de Mikhaël Hers, „Guy”, de Alex Lutz, „In Safe Hands”, de Jeanne Herry, şi „Mademoiselle de Joncquières”, de Emmanuel Mouret.

Audiard şi Herry au fost selectaţi pentru titlul de „cel mai bun regizor” alături de Gaspar Noe („Climax”), Xavier Legrand („Jusqu'à la garde”) şi Pierre Salvadori („The Trouble With You”).

„Jusqu'à la garde” al lui Legrand a primit premiul „Louis Delluc” şi i-a adus un Leu de Argint la Veneţia, este nominalizat şi la categoria „cel mai bun lungmetraj de debut”.

Peliculele „Capharnaüm”, de Nadine Labaki, „Chris the Swiss”, de Anja Kofmel, „Girl”, de Lukas Dhont, „The Insult”, de Ziad Doueiri, şi „Nos Batailles”, de Guillaume Senez, au fost selectate pentru „cel mai bun film străin”.

Pentru „cea mai bună actriţă” au fost alese Cécile de France - „Mademoiselle de Joncquières”, Elodie Bouchez - „In Safe Hands”, Léa Drucker - „Jusqu'à la garde”, Mélanie Thierry - „Memoir of War” şi Virginie Efira - „An Impossible Love”.

Cel mai bun actor va fi ales dintre Alex Lutz - „Guy”, Denis Ménochet - „Jusqu'à la garde”, Romain Duris - „Nos Batailles”, Vincent Lacoste - „Amanda” şi Vincent Lindon - „At War”.

Pentru imagine, Benoît Debie a primit două nominalizări - pentru filmul lui Audiard şi pentru cel al lui Noe.

Premiile Lumière au fost create în 1995 de Daniel Toscan du Plantier şi sunt acordate de academia presei străine formată din 80 de membri din 20 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.