Musicalul ”La La Land”, regizat de Damien Chazelle, a primit cinci trofee la gala premiilor BAFTA, care a avut loc duminică seară la Londra şi la care pelicula ”Fiul lui Saul/ Saul Fia”, de László Nemes, cu actorul român Levente Molnar în distribuţie, a primit premiul pentru cel mai bun film străin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La La Land” a fost premiat la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă în rol principal - Emma Stone, cea mai bună imagine şi cea mai bună muzică originală.

”Într-o perioadă care este atât de divizantă, cred că este un lucru special că am reuşit să fim împreună în această seară, mulţumită BAFTA, să sărbătorim creativitatea şi cum poate ea să treacă dincolo de graniţe şi cum poate ajuta oamenii să se simtă mai puţin singuri”, a spus Emma Stone pe scenă, citează BBC.

La gala care a avut loc la Royal Albert Hall au participat şi Prinţul William al Marii Britanii, alături de soţia sa, Ducesa de Cambridge. Ducele a fost preşedintele British Academy of Film and Television Arts şi i-a înmânat regizorului Mel Brooks BAFTA Fellowship, cel mai prestigios trofeu decernat de Academia britanică de artă a filmului şi televiziunii.

Filmul ”Saroo: Drumul spre casă/ Lion”, adaptarea pentru marele ecran a poveştii adevărate ”A Long Way Home”, de Saroo Brierley, a fost recompensat cu două trofee - la categoriile cel mai bun actor în rol secundar - Dev Patel - şi cel mai bun scenariu adaptat.

Lungmetrajul ”I, Daniel Blake” al lui Ken Loach, care a câştigat anul trecut şi premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat ”Outstanding British Film”.

La categoria cel mai bun actor în rol principal a fost premiat Casey Affleck, pentru rolul din ”Manchester by the sea”, iar cea mai bună actriţă în rol secundar a fost desemnată Viola Davis, pentru interpretarea din ”Fences”.

Casey Affleck a vorbit, în discursul său de m ulţumire, despre Meryl Streep şi cuvintele sale de la gala Globurilor de Aur: ”I-am spus cât de mult a însemnat pentru noi totţi discursul ei de la Globurile de Aur şi cât de recunoscător am fost că a făcut asta. Mi-a răspuns: Cred că există speranţă”.

”Manchester by the sea” a fost premiat şi la categoria cel mai bun scenariu original, scris de Kenneth Lonergan, care a semnat şi regia. 

Regizorul Babak Anvari, originar din Iran, a fost premiat pentru debutul în lungmetraj - filmul cu accente horror ”Under the Shadow”.

Cel mai bun documentar a fost ”13th”, cel mai bun film de animaţie - ”Kubo and the Two Strings”, cel mai bun montaj - ”Hacksaw Ridge”, cel mai bun machiaj - ”Florence Foster Jenkins”, cele mai bune costume - ”Jackie”, cea mai bună scenografie - ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, cele mai bune efecte vizuale - ”The Jungle Book”, şi cel mai bun sunet - ”Arrival”.

Cel mai bun scurtmetraj britanic a fost desemnat ”Home”, la categoria cel mai bun scurtmetraj britanic de animaţie a fost rpemiat ”A love story”, iar Tom Holland a fost premiat la categoria ”Rising star”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.