Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică, „Coronaburger” şi iepuri din ciocolată cu măşti din marţipan se numără între preparate culinare inventate sezonul acesta de bucătari pentru a îşi menţine afacerile în timpul crizei sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O patiserie din Helsinki s-a salvat de la faliment cu o prăjitură care arată ca un sul de hârtie igienică. Luna trecută, Ronttosrouva s-a confruntat cu anularea comenzilor, iar în aceeaşi perioadă oamenii au început să cumpere hârtie igienică în mari cantităţi. 

Pentru brutari, asta a însemnat o provocare: au inventat o prăjitură asemănătoare, care este făcută din aluat cu ovăz, cremă cu fructul pasiunii şi fondant alb.

Primele cinci bucăţi au fost vândute într-o oră, a povestit pentru Reuters unul dintre patiseri, iar prăjitura a devenit celebră pe reţelele de socializare. Acum, patiseria are sute de comenzi, iar patroana a reuşit să angajeze încă doi oameni, echipa fiind alcătută din 9 membri.

În Hanoi, un bucătar a încercat să ridice moralul vietnamezilor cu un burger verde, asemănător imaginii prin microscop a coronavirusului.

Hoang Tung şi echipa lui au creat „Coronaburgerul”. 

„Avem această glumă că dacă ţi-e teamă de ceva, ar trebui să îl mănânci”, a spus el. În prezent, magazinul vinde în jur de 50 astfel de burgeri pe zi, în timp ce numeroase afaceri din Vietnam au fost forţate să se închidă din cauza epidemiei de Covid-19.

În Franţa, o cofetărie a lansat, în preajma sărbătorilor pascale, un nou tip de iepure din ciocolată cu lapte şi marţipan.

Iepurii din ciocolată cu lapte poartă măşti sanitare din marţipan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.