Platforma de streaming Tidal, deţinută de Jay-Z, a anunţat joi că va lansa, pe 1 martie, un program de granturi, intitulat „Unplugged”, în valoare de 1 milion de dolari, dedicat tinerilor muzicieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul finanţat printr-o donaţie făcută de antreprenorii şi filantropii Mark Lampert şi Robert Nelsen va fi lansat pe 1 martie în Detroit. Artiştii locali vor putea să se înscrie prin Tidal pentru a primi o parte din sumă.

Potrivit anunţului, cei selectaţi vor lucra fiecare cu echipa Tidal Unplugged pentru a crea un program personalizat care să îi ajute în dezvoltarea carierei. Grantul primit poate acoperi cheltuieli zilnice, echipamente, ore de studio şi altele. 

Sunt încurajaţi să aplice artişti care reprezintă toate genurile muzicale. Finaliştii vor fi anunţaţi în luna mai. 

În final, artiştii vor crea patru piese pentru distribuţie. Ele vor avea premiera exclusiv pe Tidal şi vor fi promovate prin programul Tidal Rising. Artiştii îşi vor prezenta piesele în cadrul unui eveniment care va avea loc în noiembrie. Ei vor deţine în totalitate drepturile de autor pentru creaţii. 

După programul pilot din Detroit, Tidal Unplugged va ajunge în alte mari oraşe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.