Piesa „Bohemian Rhapsody” a trupei Queen a devenit luni cântecul din secolul XX cu cele mai multe streaming-uri, depăşind cifra de 1,6 miliarde la nivel global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Graţie filmului omonim lansat în luna noiembrie, „Bohemian Rhapsody” (1975) a generat, audio şi video, 1,6 milioane de streaming-uri la nivel global, potrivit Universal Music Group.

Melodia a depăşit titluri ca „Smells Like Teen Spirit” (Nirvana) şi „Sweet Child O’Mine” (Guns N’ Roses) şi este acum şi piesa classic rock cea mai ascultată online din toate timpurile.

Universal a promovat single-ul, în ultimele săptămâni, pe platformele de streaming precum Spotify, Apple Music şi Deezer, dar şi pe YouTube.

Filmul „Bohemian Rhapsody”, cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury, a devenit - după cinci săptămâni de la premieră - cel mai profitabil lungmetraj biografic muzical din toate timpurile, cu peste 600 de milioane de dolari încasări la nivel global.

Malek a fost nominalizat pentru interpretarea sa la Globurile de Aur şi este aşteptat ca în ianuarie să primească şi o nominalizare la Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.