Municipiul Galaţi găzduieşte, în această perioadă, un festival de artă urbană, în cadrul căruia artişti din ţară şi din străinătate transformă, prin desen, mai multe spaţii în zone atractive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionut Pucheanu, festivalul Street Art este la prima ediţie, fiind susţinut de municipalitate şi având drept temă "speranţa".

"Pentru prima oară, oraşul nostru găzduieşte un festival de artă urbană în cel mai adevărat sens al cuvântului. Artişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional transformă luna aceasta mai multe spaţii din Galaţi, zone care sunt regenerate şi capătă astfel un plus de valoare. Artiştii stradali realizează picturi murale de mari dimensiuni absolut spectaculoase. Htag Festival este organizat de Asociaţia Innovation Education Lab, susţinut de municipalitate şi are tema „Hope". Şi sigur că ne dorim ca acest proiect să devină tradiţie", a afirmat Pucheanu.

Primarul Galaţiului a postat şi mai multe fotografii în care se observă cum zone gri, lipsite de orice atractivitate, sunt transformate prin desen în adevărate opere de artă.

Artiştii lucrează fie în unele pasaje, fie pe blocurile din Galaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.