Peter Simonischek a fost desemnat cel mai bun actor european al anului 2016 la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA) pentru rolul interpretat în filmul ”Toni Erdmann”, o coproducţie cu participare românească, regizată de Maren Ade, potrivit contului de Twitter al acestor distincţii prestigioase, supranumite ”Oscarurile europene”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La categoria ”actorul european” al anului 2016 au fost nominalizaţi Rolf Lassgard (”A Man Called Ove”), Hugh Grant (”Florence Foster Jenkins”), Dave Johns (”I, Daniel Blake”), Burghart Klaussner (”The People vs. Fritz Bauer”), Peter Simonischek (”Toni Erdmann”) şi Javier Camara (”Truman”).

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), de Maren Ade, al cărei producător român este Ada Solomon, a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansată în România pe 21 octombrie.

Acest lungmetraj reprezintă propunerea Germaniei pentru o nominalizare la premiile Oscar. Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

”Toni Erdmann”, prezentat şi la Les Films de Cannes à Bucarest, în prezenţa regizoarei, spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Cea de-a 29-a gală de decernare a premiilor Academiei de Film Europene are loc la ora transmiterii acestor informaţii în oraşul polonez Wroclaw, desemnat - alături de San Sebastian - Capitală Europeană a Culturii pe 2016.

Premiile decernate de Academia de Film Europeană sunt considerate ”Oscarurile europene”. Câştigătorii sunt stabiliţi pe baza voturilor exprimate de cei peste 3.200 de membri ai EFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.